Sou a: Inici / Noticies / Aprovat el projecte per reformar la Plaça de la Masuca

Aprovat el projecte per reformar la Plaça de la Masuca

Les obres, que s'iniciaran el proper any 2018 i que han de tenir una durada màxima de nou mesos, tenen un pressupost aproximat de 850.000 euros
30-11-2017

L'Ajuntament d'Igualada ha enllestit el projecte executiu per a la reforma integral de la Plaça de la Masuca, una intervenció que ha de reordenar aquest espai, fent-lo més amable per les persones i oferint nous espais adients per a la celebració del mercat d'ambulants i d'altres activitats d'estímul comercial del Mercat Municipal de La Masuca. Les obres, que s'iniciaran el proper any 2018 i que han de tenir una durada màxima de nou mesos, tenen un pressupost aproximat de 850.000 euros.

La Plaça de La Masuca té una superfície de 4.900 m2 i actualment ofereix un ús pràcticament exclusiu d'aparcament de vehicles, amb la celebració també del mercat d'ambulants els dimecres i els dissabtes. La voluntat del govern municipal però, és convertir-la en un element d'atracció més al voltant del mercat municipal i, per tant, el projecte que ara s'executarà ha de recuperar la plaça per a usos ciutadans, més enllà dels que té actualment, com ara esdeveniments gastronòmics, esportius i associatius, actuacions, mercats especialitzats o activitats infantils, entre altres. Tot plegat amb una estètica molt més agradable i acollidora.

Després de la intervenció, la part central de la Plaça de la Masuca permetrà l'estacionament d'una setantena de vehicles i tot el seu entorn, l'espai destinat a les persones, es veurà ampliat i millorat. Hi haurà una zona de jocs infantils, s'ampliaran les voreres, es faran accessibles els xamfrans que ara mateix no ho són, es redefiniran la il·luminació i la senyalització, es reforçarà l'arbrat i s'hi posaran noves fonts, bancs i aparcaments de bicicletes. A més, a la part sud de la plaça, a tocar del carrer Vic, s'ubicaran unes noves pèrgoles de gran format que acolliran el mercat ambulant de productors de la comarca i que també serviran per celebrar-hi esdeveniments que puguin necessitar aixopluc.

Aquest projecte, que ha estat consensuat amb l'Associació de Botiguers del Mercat de la Masuca, es va aprovar per la unanimitat de tots els grups municipals en la darrera sessió plenària del mes de novembre.

  • Compartir