Sou a: Inici / Noticies / Aprovat inicialment el pressupost 2016

Aprovat inicialment el pressupost 2016

El pressupost serà de 49,8 milions d’euros pel que fa a l’Ajuntament i de 51,7 milions d’euros sumant-hi les empreses municipals. Això suposa un increment aproximat del 5,9%.
21-10-2015

En el marc del ple municipal ordinari celebrat a l’Ajuntament d’Igualada aquest dimarts, 20 d’octubre, s’ha aprovat inicialment el pressupost general de la corporació per a l’any 2016. La proposta elaborada pel govern municipal de Convergència i Unió, incorporant cinc aportacions proposades pel grup dels Socialistes d’Igualada, ha acabat rebent, amb els vots favorables de 14 dels 21 regidors presents al Saló de Sessions, el suport de dos terços del consistori. Finalment, doncs, hi han votat a favor CiU i Socialistes d’Igualada i en contra els grups d’ERC, CUP, Decidim Igualada i PP.

Tal i com ha recordat la regidora d’Hisenda, Montserrat Duch, el pressupost per al proper exercici serà de 49,8 milions d’euros pel que fa a l’Ajuntament i de 51,7 milions d’euros sumant-hi les empreses municipals. Això suposa un increment aproximat del 5,9% respecte l’actual exercici 2015 en un pressupost que, segons explica, inclou “un important esforç inversor en equipaments i entorn, manté l’aposta del govern en l’àmbit de les persones i garanteix la màxima prestació de serveis, alhora que acompanya la reactivació econòmica, entre altres, dels sectors industrial i comercial”. En aquest pressupost, afegeix finalment Duch, es destinaran 7 milions d’euros es al retorn del deute bancari i la previsió del govern municipal és tancar l’any 2016 amb un deute de 29,9 milions d’euros pel que fa a l’Ajuntament, 41,1 milions consolidant els deutes de les empreses municipals.

En la mateixa sessió plenària del mes d’octubre s’ha donat llum verda a l’actualització de les ordenances fiscals per al proper exercici, que la responsable de la Hisenda local apunta que “estan marcades per la congelació de tots els impostos de competència municipal i la congelació dels tipus impositius de totes les taxes”. En aquest cas, també hi han votat a favor CiU i Socialistes d’Igualada i en contra ERC, CUP, Decidim Igualada i PP.

  • Compartir