Sou a: Inici / Noticies / AquaSOS lliura 1.957€ a Sant Joan de Déu

AquaSOS lliura 1.957€ a Sant Joan de Déu

El càncer infantil és la primera causa de mort entre nens de 5 a 14 anys i la segona en el tram de 15 a 24 anys
06-05-2015

L’Associació de Socorristes AquaSOS es va comprometre novament en l’edició 2014 de la Cursa Popular d’Igualada a lliurar mig euro per cada participant a una causa solidària. De manera coordinada amb el departament de Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada, es va decidir que aquesta aportació de 1.957,50 euros aniria destinada a la Fundació Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

Aquest dimecres s’ha fet a Igualada el lliurament simbòlic del taló acreditatiu de la donació, per part del gerent d’AquaSOS, Pep Méndez, i en presència del regidor de Joventut i Cooperació, Joan Requesens, a la responsable del departament d’Atenció al Donant de l’Hospital Sant Joan de Déu, Emma Perrier.

El Laboratori d’Investigació del Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu es finança en gran part gràcies a les donacions de particulars, empreses i fundacions. La recerca és l’única via per seguir avançant en el tractament d’aquesta malaltia, però els assaigs clínics de nous fàrmacs són molt escassos per a oncologia infantil, ja que tenen un cost molt elevat i la incidència d’aquesta malaltia és baixa si la comparem amb els adults.

Cada any es diagnostiquen a Espanya més de 1.000 nous casos de càncer en nens i adolescents. És la primera causa de mort entre nens de 5 a 14 anys i la segona en el tram de 15 a 24 anys, després dels accidents. L’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues és un centre de referència nacional i internacional en el tractament d’aquesta malaltia.

El Laboratori d’Investigació del Càncer Infantil treballa en el desenvolupament de noves teràpies i tractaments més efectius i menys agressius per als nens i nenes que pateixen la malaltia. Al mateix temps, és una eina imprescindible per al diagnòstic, el pronòstic i el seguiment dels pacients. Gràcies a la feina conjunta d’oncòlegs i investigadors, s’estan millorant els índexs de curació dels infants amb càncer i la seva qualitat de vida durant la malaltia.

 

  • Compartir