Sou a: Inici / Noticies / Aquasos lliura 2.300 euros a un projecte d’agricultura solidària a Gàmbia

Aquasos lliura 2.300 euros a un projecte d’agricultura solidària a Gàmbia

Amb el suport del departament de Cooperació, es destina anualment mig euro per cada corredor de la Cursa Popular a una iniciativa solidària
29-11-2017

Des de fa ja fa set anys, l’empresa igualadina Aquasos fa una donació de mig euro per cada participant de la Cursa Popular d’Igualada a un projecte solidari que es tria de manera coordinada amb l’àrea de Cooperació de l’Ajuntament. Aquesta prova esportiva, de caire obert i que busca la màxima participació, l’organitza cada mes d’octubre el departament d’Esports, reuneix milers de participants en cada edició i mobilitza de manera molt especial els centres educatius de la capital de l’Anoia.

La cursa d’aquest any 2017 va aplegar 4.625 participants i, per tant, la donació per part d’Aquasos és de 2.312,50 euros. Aquest dimecres, 29 de novembre, Pep Méndez en representació de l’empresa i el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari i Cooperació de l’Ajuntament, Fermí Capdevila, han fet el lliurament d’un taló per aquesta quantitat a Kalilu Jammeh, en representació de la fundació que porta el seu nom.

Kalilu Jammeh és de nacionalitat gambiana i un cop arribat a Europa –després d’un difícil trajecte que va recollir al llibre El viatge de Kalilu– va decidir ajudar els nens orfes que van quedar al seu país a causa de l’emigració, ja que molts dels familiars morien al desert o al mar quan marxaven per buscar una vida millor

Amb aquest objectiu, l’any 2006 impulsa la Fundació Kalilu Jammeh, que forma part de la comissió d’Igualada Solidària des de l’any 2013 i que centra la seva activitat, d’una banda, en projectes d’escolarització i alimentació dels orfes i, de l’altra, en projectes de promoció de l’agricultura, la pesca i l’apicultura, ajudant a l’obtenció de maquinària, eines, pous, sistemes de reg o llavors. El projecte d’enguany, al qual es contribuirà amb aquesta donació d’Aquasos, correspon precisament a aquest segon vessant i es proposa plantar 625 plataners als horts comunitaris de la població gambiana de Jirong.

Els beneficiaris directes del projecte seran cinc dones i tres homes contractats com a cuidadors de la plantació, que també vetllaran la collita i la venda, i també els prop de 200 nens i nenes orfes beneficiaris de la fundació Kalilu Jammeh en aquesta comunitat.

Per a la seva execució caldrà construir un pou obert, instal·lar una bassa de reg de 12.000 litres de capacitat, afegir una bomba de gasolina per extraure l’aigua, adequar un reg amb tub de degoteig i, finalment, plantar-hi els 625 plataners. Aquest projecte preveu, en una segona fase, ampliar el nombre de plataners.

  • Compartir