Sou a: Inici / Noticies / Aquest cap de setmana, sisena Nit dels Museus a Igualada

Aquest cap de setmana, sisena Nit dels Museus a Igualada

El Museu de la Pell, el Museu del Traginer i el del tren en miniatura oferiran novament diferents propostes per acostar-se a la ciutadania
16-05-2018

Com cada any, entorn al Dia Internacional dels Museus que se celebra arreu el 18 de maig, tots els museus d’Igualada obriran les seves portes aquest mateix divendres al vespre, coincidint amb la sisena Nit dels Museus. Aquest dimecres n’ha exposat els detalls el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps.

El Museu del Traginer Col·lecció Antoni Ros obrirà de 20 a 23h oferint visites lliures a la seva àmplia exposició de carruatges i estris vinculats a l’antic món dels traginers. De la seva banda, el Museu del Tren en Miniatura Railhome BCN programarà, de 22 a 23:30h, una visita guiada gratuïta nocturna amb brindis final amb copa de cava ferroviari. En aquest cas cal fer reserva prèvia –màxim dues places– trucant al 676 959 431.

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia oferirà igualment portes obertes a totes les sales de la seu central de Cal Boyer i un seguit d’activitats a partir de les 20h i fins la mitjanit, on enguany la dansa serà la principal protagonista. El programa s’iniciarà amb un taller d’improvisació de música i dansa a càrrec d’alumnes de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal i de l’Escola Municipal de Música d’Igualada. Tot seguit, a les 21:30h, es podrà veure l’espectacle The Meeting, amb Glòria Ros i Denitsa Dikova. I, a partir de les 22h, hi haurà demostracions i ballades populars simultànies: Atreveix-te i balla Bollywood amb Bollywood Igualada, Country a càrrec de l’Associació Anoia Country i Swwing amb SwingAnoia.

Des de les 21h també es proposa participar en un taller creatiu d’accessoris en pell per a totes les edats, a càrrec d’Inquiet. També s’ofereix veure l’exposició El jardí de les delícies, que mostra treballs dels alumnes del cicle formatiu de grau mig d’Artesania de Complements en Cuir de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. També es podrà sopar en una foodtruck ubicada al Museu per l’ocasió.

El Museu de la Pell, però, també es podran visitar de dia i obrirà portes entre el divendres 18 i el diumenge 20 de maig en l’horari habitual: divendres de 10 a 14 i de 16 a 20h i el cap de setmana d’11 a 14h. També es podrà seguir la visita guiada gratuïta a tots els espais de Cal Boyer i Cal Granotes, diumenge 20 a les 11:30h.

El Dia Internacional dels Museus a Europa · El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Cada cop són més els museus de tot el món que hi participen: el 2016 van ser més de 36.000 centres de 157 països diferents.

Els esdeveniments més atractius i populars del DIM són les jornades de portes obertes que els museus ofereixen de forma gratuïta als seus visitants, així com la celebració de la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa durant la qual diversos museus del país obren les portes més enllà del seu horari habitual i passada la mitjanit amb una extensa programació d'activitats.

 

  • Compartir