Sou a: Inici / Noticies / Aquest dijous arrenca la 29a edició de La Mostra d'Igualada

Aquest dijous arrenca la 29a edició de La Mostra d'Igualada

La fira de referència del teatre infantil i juvenil tindrà lloc del 12 al 15 d’abril i reunirà 53 companyies en un total de 104 representacions
10-04-2018

La capital anoienca ha començat la transformació per convertir-se en un gran escenari per acollir la 29a edició de La Mostra d’Igualada - Fira de Teatre Infantil i Juvenil que tindrà lloc del 12 al 15 d’abril del 2018. Aquest any reivindica descobrir el món a través de les arts escèniques com a vehicle d’idees i motor de sorpreses i curiositat que ens fa créixer, imaginar, viatjar i ens planteja preguntes a través d’una programació rica en formats, gèneres i estils, amb espectacles per a infants a partir de 3 anys, joves i públic familiar. La Mostra d’Igualada és el punt de trobada anual dels professionals del sector amb una Llotja i activitats adreçades a companyies i programadors per proveir les programacions familiars d’arreu del territori català i facilitar l’accés als circuits estatals i internacionals.

Diario di un brutto anatroccolo inaugurarà La Mostra 2018 · L’espectacle que obrirà la 29a edició és Diario di un brutto anatroccolo dels italians Factory Compagnia Transadriatica. Una proposta inspirada en el conte de l’Aneguet Lleig d’Andersen, que busca trobar el seu lloc al món. L’espectacle gira al voltant del naixement i el rebuig per part de la família; l'escola i el bullying; el món laboral; l'amor que neix de sobte i ràpidament pot desaparèixer; la guerra com a horror inexplicable. Una obra sense text, capaç de combinar diferents llenguatges com el teatre i la dansa, a partir d'una història clàssica per a nens.

Tindrà lloc el dijous 12 a les 21h al Teatre Municipal l’Ateneu i donarà pas a tres dies de programació intensa per a tots els públics. L’obra es repetirà el divendres 13 en una funció escolar.

Dijous al matí i tarda començaran les primeres representacions amb els espectacles de dansa Blowing de Múcab Dans i Molsa de Thomas Noone Dance, de teatre amb El misteri de Fermat de Teatre de l’Enjòlit i també de circ amb No/More de La Tournoyante, que ja durà La Mostra a l’aire lliure amb les grades instal·lades a la Plaça de Cal Font.

Les escoles i els professionals, primers espectadors de La Mostra 2018 · Un any més, els alumnes dels centres educatius d’Igualada seran els primers espectadors de La Mostra amb les funcions escolars del dijous 12 i el divendres 13 d’abril. En total uns 3.900 alumnes de 18 escoles i instituts assistiran a 27 funcions escolars. La Mostra treballa cada cop més amb les escoles i instituts per potenciar les arts escèniques als més petits i joves de la mà dels centres educatius de la ciutat i els seus docents. En aquest sentit la fira ha impulsat accions com El Quadern de Teatre, el IV Concurs de Crítica Teatral Infantil i Juvenil, o el taller Què és per a tu el teatre? amb format d’exposició i que es pot visitar a la Sala Municipal d’Exposicions fins al 29 d’abril.

El cor de La Mostra PRO bategarà un any més a La Llotja instal·lada al Museu de la Pell, amb extensió a l’Adoberia Bella. Dins de les activitats professionals, cal destacar la jornada professional que tindrà lloc el dijous 12 amb la xerrada “Eines per apropar teatre i escola”, amb la participació d’Alfredo Mantovani, pedagog teatral; Charlotte Olling i Soledad Gallardo, impulsores del projecte europeu BUTTERFLY; Transforming Art into Education; Maite Serrat, pedagoga terapèutica i tècnica del programa Anem al Teatre i Judy Seal, professora i directora de teatre a la Dolphin School. La xerrada va adreçada tan a professionals de l’educació i de les arts escèniques com a programadors i tècnics municipals interessats en vincular l’escola i el teatre.

Un altre dels plats centrals és el 9è Mercat de Projectes d’espectacles, la presentació pública de 6 projectes d’espectacles familiars amb l’objectiu de possibilitar la seva producció. De 13 h a 14.30 h es presentaran “La petita Capmany” de la Fundació La Roda i Tanka Teatre; “Ta Circ Tun” de la Cia. Sifó; “Back 2 Classics” de la Cia. Planeta Trampolí; “Wabi-sabi, la bellesa de la imperfecció” de Zipit Company; “Othli” de Compañía D’Jade i “Una poma, un pomer” de De_paper.

El divendres 13 tindrà lloc la taula rodona “Quan comença a baixar el teló (i l’edat ens retira dels escenaris)” al voltant de la jubilació dels artistes: què passa quan l’edat ja no et deixa desenvolupar la teva feina? Adreçada a professionals de tots els àmbits i amb la intervenció de Cèsar Compte, de l’APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya); Serena Vione, de l’APCC (Associació de Professionals del Circ de Catalunya); Andrea Leuva, de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) i Bertu Albà, de l’Estaquirot Teatre.

Altres activitats que es desenvoluparan al llarg dels quatre dies de fira són reunions ràpides i trobades pactades o informals que afavoreixen el contacte entre els diferents agents, a més de la presentació del Projecte per a la internacionalització de les arts escèniques per a tots els públics a càrrec de La Mostra d’Igualada, Fira Tàrrega i l’Associació Professional per a Tots els Públics (TTP) i de la 6a edició del festival FITKAM.

Ja s’han acreditat a la 29a edició 319 entitats i 664 professionals sense comptar les companyies programades. La Mostra continua treballant per atraure programadors espanyols i internacionals, així com per obrir la fira a la resta de l’Estat i Europa. Les acreditacions professionals continuen obertes a través del web de La Mostra.

Els igualadins s’impliquen en l’organització de la fira · El voluntariat és una peça clau en l’organització de La Mostra. S’ocupa del control d’espais, l’atenció al públic, l’orientació en la compra d’entrades, la preparació del lliurament de material per als professionals, el guarniment de la ciutat i els espais de la fira, la captació de dades del públic o la gestió de l’espai La Mostra JOVE a L’Escorxador, entre d’altres funcions coordinades amb el suport del Grup Xarxa Igualada. Enguany La Mostra comptarà amb la complicitat de més de 80 voluntaris i voluntàries.

Durant aquests quatre dies, un total de 29 famílies anoienques acolliran 62 artistes de 14 companyies. A canvi, la fira agraeix l’hospitalitat amb un pack familiar d’invitacions (una entrada per a cada membre de la família) per a qualsevol espectacle de La Mostra, se’ls convida al sopar d’amistat i se’ls informa periòdicament sobre la fira. A més, participaran en el sorteig d’un viatge i una estada per a 4 persones a la FIET – Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears (amb entrades per als espectacles incloses), que tindrà lloc a Vilafranca de Bonany (Mallorca) el mes d’octubre.

Els comerços de la ciutat també viuen La Mostra intensament. Fins al 15 d’abril, les botigues han decorat els seus aparadors amb el concepte de la imatge d’enguany: un interrogant que respon a la pregunta “Què és per tu el teatre?” i s’acompanya d’una petita frase. La iniciativa s’emmarca en el 6è Concurs d’aparadors de La Mostra d’Igualada convocat per l’Ajuntament per tal de dinamitzar l’activitat comercial de la ciutat.

La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil · La Mostra d’Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 29a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018 amb 53 companyies, 54 espectacles i 104 representacions. La fira acull cada any més de 30.000 espectadors i 700 professionals acreditats.

Venda d’entrades en línia i a taquilla · Ja està activa la venda d’entrades AQUÍ. També es podran adquirir, de dijous a diumenge, a la taquilla de la Pl. Cal Font.

(*informació via La Mostra d'Igualada)

  • Compartir