Sou a: Inici / Noticies / Aquest dissabte, 10 de febrer, Rua de Carnaval d'Igualada

Aquest dissabte, 10 de febrer, Rua de Carnaval d'Igualada

El diumenge al migdia la celebració es completarà amb el Carnaval Infantil i el grup d’animació Pot Petit a la plaça de l’Ajuntament
05-02-2018

Aquest dissabte, 10 de gener, Igualada celebrarà la seva tradicional Rua de Carnaval. La festa, coordinada pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, el clourà l’endemà, diumenge dia 11, el grup d’animació Pot Petit amb el seu espectacle Riallades, una activitat infantil organitzada conjuntament amb La Xarxa d’Igualada que permetrà als més petits lluir les seves disfresses a la plaça de l’Ajuntament.

Dissabte a la tarda, la rua arrencarà a les 18:30h des de la plaça de La Masuca i finalitzarà a la Plaça de Cal Font, passant pels carrers Soledat i Sant Jordi, les Rambles i els carrers Santa Caterina i Aurora. Aquest any, doncs, no es passarà pel Passeig Verdaguer a la part final, sinó que les comparses, sense les carrosses, entraran a la plaça pel carrer Aurora.

Aquest 2018 hi prendran part setze comparses procedents d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Capellades, amb prop de dues mil persones participants. Vuit comparses corresponen a centres escolars i la resta a entitats i grups d’amics. Cal tenir en compte que, enguany, les escoles públiques s’han unit per sortir plegades formant una única comparsa.

La comitiva l’encapçalarà la Xaranga Ho Peta i enguany, el Rei Carnestoltes i tot el seu seguici, aniran a càrrec de la companyia Actua Produccions i l’espectacle itinerant Giants, amb dos titelles gegants il·luminats que representen el sol i la lluna, tancant la rua. El pregó l’escriurà l’igualadí Jaume Farrés i Cobeta i el llegirà el personatge del Rei Carnestoltes a l’escenari de Cal Font. Toni Poch, del grup Gralla Manufactures Teatrals, serà l’animador i presentador de l’acte.

El jurat que decidirà els premis a les millors comparses el formen el dissenyador Pau Codina –autor del cartell d’aquesta edició–, el filòleg Jaume Farrés, Elisabet Feced en nom de l’Associació de Veïns de Santa Caterina, Gemma Robert representant l’Associació Cultural Dessota i Joan Sala del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament.

Espai reservat per persones amb mobilitat reduïda · Durant la Rua de Carnaval, a l’alçada de la Rambla Sant Isidre 6, el departament d’Acció Social de l’Ajuntament tornarà a habilitar, com ja fa habitualment, una plataforma lleugerament elevada i accessible d’ús exclusiu per les persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, se’ls garanteix poder gaudir de l’esdeveniment en primera fila i amb un accés i sortida fàcil.

Zones blaves gratuïtes i afectacions de trànsit · Com també és habitual durant els últims anys, la tarda de la Rua de Carnaval totes les zones blaves de la ciutat seran gratuïtes. Entre les 9 i les 13h del mateix dissabte, dia 10, sí que caldrà tiquet en les àrees d’estacionament controlat, però a la tarda ja no serà necessari. A banda, les diferents zones blanques d’estacionament gratuït es poden consultar AQUÍ.

Caldrà, a més, tenir presents les restriccions de trànsit, aparcament i transport públic que implicarà aquesta celebració dissabte a la tarda i que es poden trobar AQUÍ.

  • Compartir