Sou a: Inici / Noticies / Mercat de productes de les cooperatives escolars

Mercat de productes de les cooperatives escolars

Aquesta iniciativa és la culminació de la quarta edició del programa Cultura Emprenedora a l’Escola
12-05-2015

Aquest dissabte, 16 de maig, a partir de les 10h, la plaça de l’Ajuntament d’Igualada acollirà el mercat dels productes elaborats per les cooperatives escolars Maristes Work i De Tot i Més (Maristes Igualada), Emprescola i Unilàpies (Escolàpies Igualada), Inside the School i Cadium (Acadèmia Igualada) i Vallès Art i Som Així (Emili Vallès). Es tracta de vuit cooperatives creades pels alumnes del curs de 5è de primària, en el marc del programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i Universitats i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

Durant aquest curs, els alumnes han constituït una cooperativa, n’han elegit l’equip directiu, n’han redactat els estatuts i han fet l’aportació de capital inicial. Igualment han passat per l’Ajuntament per tal de registrar la cooperativa i participar d’una sessió d’assessorament, i van ser rebuts també per l’alcalde d’Igualada per tal de sol·licitar el permís d’instal·lació a la via pública del mercat, que tindrà lloc aquest dissabte a la plaça de l’Ajuntament.

Els alumnes també han confeccionat els productes que vendran al mercat, la majoria dels quals estan elaborats amb materials reciclats. Van des de clauers a portallapis, passant per punts de llibre, polseres i altres elements de bijuteria. Tothom qui ho vulgui podrà comprar aquest dissabte aquests productes, i una part dels beneficis es destinaran a diferents ONGs locals.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola està liderat per la Diputació de Barcelona, compta i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i amb l’acompanyament de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l’emprenedoria a l’escola, amb una notable trajectòria a nivell de l’Estat espanyol. El programa educatiu a l’escola, a través del treball per projectes, contempla la  creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa escolar de la qual formen part els/les alumnes d’una aula de l'últim cicle de primària. Durant el desenvolupament d'aquest projecte es treballen diferents competències bàsiques. Enguany, participen en el projecte un total 3.800 alumnes de 45 municipis de Barcelona i s’han creat unes 150 cooperatives. A la ciutat d’Igualada, les escoles Maristes, per quart any, Escolàpies, per tercer any, l’Acadèmia Igualada, per segon any, i l’Emili Vallès, per primer cop, hi prenen part aquest curs.

  • Compartir