Sou a: Inici / Noticies / Nova visita guiada i gratuïta al Museu de la Pell

Nova visita guiada i gratuïta al Museu de la Pell

La visita inclou un recorregut guiat pels dos edificis del museu, Cal Boyer i Cal Granotes
27-04-2015

Com cada primer diumenge de mes, el proper 3 de maig, a les 11:30h, el Museu de la Pell d’Igualada convida a tothom a realitzar una visita guiada gratuïta per les seves exposicions permanents, per conèixer el món de la pell i de les adoberies.

A Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del segle XIX i seu central del Museu, el visitant hi podrà distingit tres àmbits: L’home i l’aigua, Univers de pell i L’ofici d’adober. L'home i l'aigua presenta una visió general de les qualitats i l’ús de l'aigua. Aquí, la col·lecció d'estris i enginys hidràulics es reforça amb el Canal d'Experimentació, que ajuda al visitant a comprendre els mètodes de canalització i d'aprofitament energètic i industrial de l'aigua. Univers de pell és una de les sales centrades en la pell, i es dedica a explicar l’ús de la pell per la humanitat al llarg del temps a través d’una selecció acurada d'objectes confeccionats total o parcialment amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats del cuir. L’altre espai dedicat a la pell, L'ofici d'adober, se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Aquí, eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant —fins a la implantació industrial—,  que explica la vigència dels processos productius de les adoberies actuals i la configuració de tot el barri del Rec.

L’altra edifici del Museu és Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. Es troba situada a pocs metres de Cal Boyer i al costat del rec, canal medieval que abastia les fàbriques de la zona. En aquest espai, la posada en escena de l'ofici artesanal de l’adob de la pell grossa —bovina— transporta al visitant a la Igualada preindustrial. Més informació al telèfon del museu 93 804 67 52 o al web www.igualada.cat.

  • Compartir
Pertany a: