Sou a: Inici / Noticies / Aquest diumenge, nova visita guiada i gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada

Aquest diumenge, nova visita guiada i gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada

Les visites dels primers diumenges de mes permeten endinsar-se en les exposicions permanents dels edificis de Cal Boyer i Cal Granotes
29-06-2015

Com cada primer diumenge de mes, aquest 5 de juliol, a les 11:30h, el Museu de la Pell d’Igualada convida a visitar les diferents exposicions permanents, per conèixer el món de la pell i de les adoberies.

El visitant podrà fer una visita a Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del s.XIX i seu central del Museu, on s’hi poden diferenciar tres àmbits: L’home i l’aigua, L’univers de pell i L’ofici d’adober. L’home i l’aigua presenta una visió general de les qualitats i ús de l'aigua. S’hi mostra una col·lecció d'estris i enginys hidràulics que es reforça amb un canal d'experimentació, que ajuda a comprendre els mètodes de canalització i d'aprofitament energètic i industrial de l'aigua.

Univers de pell és una de les sales centrades en aquest producte i es dedica a explicar el seu ús per part de la humanitat, al llarg del temps i per diferents cultures a través d’una selecció acurada d'objectes confeccionats total o parcialment amb pell, que exemplifiquen les seves múltiples aplicacions i utilitats.

L’altre espai, L'ofici d'adober, se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Aquí, eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant, fins a la implantació industrial que explica la vigència dels processos productius de les empreses adoberes actuals i la configuració de tot el barri del Rec.

A banda de Cal Boyer, la visita inclou l’entrada a Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. Està situada a pocs metres de la seu central del Museu i a tocar del Rec, canal medieval que abastia les fàbriques de la zona. Aquí, la posada en escena de l'ofici artesanal de l’adob de la pell grossa bovina transporta el visitant a la Igualada preindustrial. Es pot demanar més informació al telèfon 93 804 67 52.

 

  • Compartir