Sou a: Inici / Noticies / Aquest divendres comencen els actes de la 202a edició de les Festes Gremials de l’Antic Gremi de Traginers

Aquest divendres comencen els actes de la 202a edició de les Festes Gremials de l’Antic Gremi de Traginers

El punt àlgid de la festa serà diumenge 21 de gener amb la tradicional festa dels Tres Tombs d’Igualada
10-01-2024

Aquest dimecres el regidor d’Entitats, Miquel Vives, acompanyat de la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers, Montse Argelich i del seu vicepresident, Gerard Paradell, han presentat les Festes Gremials de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada que aquest any arriben a la seva 202a edició.

Vives ha destacat que aquestes són “unes festes molt estimades pels Igualadins i igualadines ja que connecten amb passat traginer de la ciutat que forma part de l’essència igualadina”.

Montserrat Argelich ha explicat els principals actes de la festa, que enguany incorpora novetats bàsicament organitzatives i tècniques. Argelich, abans d’entrar en detall ha remarcat que, un any més, la festa “tindrà un seguiment especial del benestar animal, que és el protagonista de la festa, amb un control exhaustiu veterinari de tots els participants”.

Així doncs, tot i que les es festes tenen el punt àlgid amb els Tres Tombs, que seran el diumenge 21 de gener. Els actes s’iniciaran aquest divendres 12 de gener amb el tradicional repic de campanes des de la Basílica de Santa Maria i el llançament dels morterets anunciaran el tret de sortida de les festes.

A les 8 del vespre i al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Igualada es presentaran oficialment, així com es proclamaran els nous banderers, la pubilla i les dames d’honor.

Dimecres 17 de gener/ a les 11h del matí tindrà lloc el solemne ofici en honor a Sant Antoni Abat Les festes gremials aniran seguides de la cercavila nocturna que tindrà lloc el dissabte 20 de gener i dels típics Tres Tombs, que es celebraran l’endemà diumenge 21 de gener.

Gerard Paradell ha destacat que els Tres Tombs d’aquest any tindran algunes novetats com un carro carregat de paper, en homenatge a una de les indústries importantíssimes de la comarca, una carreta d’eines antigues i un carro de caixes que se sumaran als participants de la festa. Paradell, ha remarcat també que “el principal objectiu de la festa és aconseguir transmetre l’estima per aquest antic ofici i pels cavalls als més joves i que siguin el relleu per a la celebració”.

  • Compartir