Sou a: Inici / Noticies / Aquest estiu, nou curs sobre Pau i Estudis Globals

Aquest estiu, nou curs sobre Pau i Estudis Globals

Aplegarà, al Campus Universitari, docents experts d’universitats tan prestigioses com la Uppsala University, la Manchester University, la Clark University, la UAB o la UPF
17-05-2017

Del 19 de juny al 14 de juliol, el Campus Universitari d’Igualada acollirà el curs d’estiu La construcció de la Pau i el Món, avui, un curs d’especialització que reunirà a la capital de l’Anoia docents de reconegut prestigi internacional provinents de les millors universitats del món. Aquest dimecres, 17 de maig, n’han fet la presentació la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Coneixement, Àngels Chacón, i la coordinadora del curs, Èlia Susanna.

Entre els professors que hi intervindran hi figuren, per exemple, Cynthia Enloe de la Clark University dels Estats Units, Oliver Richmond de la Manchester University britànica, Kristine Eck de la universitat sueca d’Uppsala, Véronique Dudouet de la Fundació Berghof d’Alemanya, Olivier Poquillon de la comissió de comunitats episcopals de la Unió Europea (COMECE) o els catalans Ferran Requejo de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Josep Maria Solé i Sabaté i Arcadi Oliveres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

El curs, que s’impartirà íntegrament en llengua anglesa, va dirigit a llicenciats, a estudiants de Grau i Màster i a persones que treballen en oenegés, cossos diplomàtics o organismes internacionals. Emmarcat en una anàlisi global, aquesta proposta mira la pau com un conjunt, amb una perspectiva pionera, innovadora i única a Catalunya. Durant les quatre setmanes que durarà es pretén analitzar i posar al dia la pau al món amb figures destacades del món acadèmic actual, així com donar les eines per comprendre el món global. Els organitzadors, l’Ajuntament d’Igualada i la Universitat de Lleida, preveuen atreure a la ciutat estudiants d’arreu d’Europa.

El curs està estructurat amb quatre hores de classes teòriques als matins, de 9 a 13:30h, i tres hores de workshop a les tardes, de 15 a 18h, on es contemplen activitats com xerrades o el visionat de documentals. Les inscripcions s’obren durant aquest mes de maig i es poden fer a través de la web igualadaschoolofpeace.cat.

Rotary Club beca dues estudiants de l’Afganistan · De la seva banda, Rotary Club Igualada en coordinació amb Rotary Club of Kabul City, donarà beques a dues estudiants universitàries afganeses, oferint-les l’oportunitat de ser a Igualada durant tot un mes per tal d’assistir a aquest curs. Rotary es farà càrrec de forma desinteressada de totes les despeses, des del desplaçament fins a l’estada

  • Compartir