Sou a: Inici / Noticies / Divendres arrenca a Igualada la campanya de Nadal

Divendres arrenca a Igualada la campanya de Nadal

La pista de gel a la Plaça de Cal Font, enguany amb un important component solidari, i la Fira de Nadal al nucli antic, seran dos dels referents.
02-12-2015

Després de la bona acollida que va tenir l’any passat la campanya “Per Nadal, a Igualada som els Reis”, l’Ajuntament d’Igualada ha decidit repetir l’experiència dissenyant una campanya que engloba un centenar d’actes culturals i que aposta per la dinamització comercial del centre de la ciutat amb una atractiva Fira de Nadal i reeditant la pista de gel que les passades festes va atraure més de nou mil persones, moltes de fora d’Igualada. Enguany, a més, la pista tindrà un component solidari, ja que tothom que el 18 de desembre porti una joguina a la marató de recollida que Creu Roja durà a terme al Cercle Mercantil, rebrà a canvi una entrada gratuïta per patinar. D'aquesta manera l'Ajuntament i Creu Roja volen animar la ciutadania a aplegar les màximes donacions possibles en aquestes dates tan especials.

El departament de Promoció Cultural i Comerç de l’Ajuntament d’Igualada ha apostat també per consolidar l’eslògan “Per Nadal, a Igualada som els Reis”, que posa en el centre de la campanya la Festa dels Reis més emblemàtica del país, i també dota la ciutat d’una injecció d’autoestima i orgull. Les corones tornaran a ser la imatge de la campanya, després de la bona acollida que va tenir als comerços de la ciutat com a element decoratiu d’aparadors. Enguany s’han organitzat un centenar d’activitats durant sis setmanes,que van des de les activitats nadalenques tradicionals fins a noves iniciatives que busquen omplir de visitants d’arreu del país el centre de la ciutat.

Dues de les activitats més destacades d’aquestes festes seran la pista de gel, instal·lada per segon any consecutiu a la plaça de Cal Font, i la Fira de Nadal, organitzada juntament amb Fira d’Igualada i l’Associació de Veïns del Barri de la Font Vella, que tindrà lloc els tres primers caps de setmana de desembre (dissabtes i diumenges de 10 a 21h) i que omplirà amb una vintena de paradetes de fusta el centre històric de la ciutat. S’hi podran trobar productes artesanals i de proximitat: regals de Nadal, productes gastronòmics i tota mena d’ornamentació nadalenca. S’hi afegeix, a més, la iniciativa dels comerciants del centre que oferiran vi calent, xocolata calenta i assortiment de tapes amb motiu de la Fira de Nadal. La pista de gel s'obrirà aquest divendres, 4 de desembre, a les 18h, i els llums de Nadal s'encendran el mateix dia, a les 19h.

A més d’aquestes dues novetats, repeteixen activitats estrella com la Cantada de Nadales a la Plaça de l'Ajuntament, el Saló de la Infància, estrenant nous Esmolets i sota el títol “El Saló dels xefs”, oferint un munt d’activitats lúdiques i pedagògiques per a nens i joves; la festa dels Reis d’Igualada, eix central de la campanya, que tornarà a omplir la ciutat de màgia, i les representacions d’Els Pastorets, a càrrec de l’Esbart Igualadí, que aquest any celebren el seu centenari. Complementen el centenar d’activitats culturals diverses exposicions, tallers, obres de teatre i concerts, dels quals destaca el Concert de Nadal de Haendel-Mozart (Missa de coronació) que es farà el dia 20 de desembre en homenatge al qui va ser tinent d’alcalde Josep Miserachs.

Més informació AQUÍ

  • Compartir