Sou a: Inici / Noticies / Arrenca el FineArt 2015

Arrenca el FineArt 2015

Aquest divendres al vespre, el Museu de la Pell ha rebut més d’un centenar de persones, coincidint amb la inauguració del festival fotogràfic.
07-03-2015

Aquest divendres, 6 de març, s'ha donat el tret de sortida a la tercera edició del certamen fotogràfic FineArt, que dóna pas a disset dies d’exposicions. El Museu de la Pell ha aplegat més d’un centenar de persones per assistir a la inauguració.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Josep Miserachs, ha vinculat el seu discurs amb la llibertat que dóna la cultura: "Som una ciutat de persones lliures, perquè tenim una ciutat que estima la cultura". Amb aquestes paraules, i agraint l'esforç dels integrants de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada (AFI), ha donat per obert el tercer FineArt, que compta amb 1.200 fotografies en una cinquantena d'exposicions repartides per la ciutat.

La delegada de la Catalunya central de la Generalitat, Ma Àngels Blasco, ha agraït la tasca de l'organització del FineArt, l'Ajuntament i l'AFI, per muntar un festival que esdevé de referència en el sector fotogràfic a Catalunya. Al seu torn, Ramon Muntané, coordinador de l'esdeveniment, ha aprofitat el seu discurs per resumir les exposicions del FineArt en una edició que, ara sí, ja és consolidada.

D'entre els fotògrafs expositors, han visitat Igualada aquest divendres noms de referència del sector com Rafael Navarro, Salvador Berdajin, Eugeni Gay, Katia Repina, Sandra Sue, José Beut, Pepe Encinas, Fran Martí, entre molts d'altres.

Després de la inauguració, ha tingut lloc la taula rodona, amb Rafael Navarro, fotògraf, Raimon Moreno, president de la Confederació de Fotògrafs d'Espanya, Michele Curel, de l'Agrupació de Fotògrafs Professionals d'Espanya i Fernando Peracho, de la Galeria Valid Foto, com a moderadora. L'auditori del Museu de la Pell s'ha omplert amb un centenar de persones.

Les activitats del cap de setmana · Aquest dissabte té lloc el Mercat de Fotografia a la plaça de Cal Font, de les 10h a les 20h, un espai que compta amb parades de diversos col·lectius, escoles i entitats fotogràfiques.

A les 10.30h, a la Biblioteca, la fotògrafa anglesa Sandra Sue farà una conferència sobre la seva exposició "Digitografías". El diumenge serà el torn del taller infantil "Vine a fer fotografies", al Museu de la Pell, de les 10.30h a les 14h. Durant tot el cap de setmana, les sales estaran obertes de les 11h a les 14h i de les 17h a les 21h.

  • Compartir