Sou a: Inici / Noticies / Arrenca la 2a formació en metall del programa ReinMet

Arrenca la 2a formació en metall del programa ReinMet

Quinze alumnes realitzaran una formació teòrica de 300 hores més les posteriors pràctiques a les empreses
10-05-2019

En les darreres setmanes ha començat la segona fase formativa del projecte ReinMet, en què quinze persones s'estan formant en materials, llenguatge i nomenclatura del metall i, especialment, en Manteniment Industrial. El 29 d' abril es va donar el tret de sortida al curs de Manteniment Industrial, en què quinze alumnes realitzaran una formació teòrica de 300 hores més les posteriors pràctiques a les empreses per consolidar els coneixements adquirits. La formació teòrica finalitzarà el 28 de juny i s' iniciara el període de pràctiques. 

L'objectiu és desenvolupar un itinerari d'inserció laboral fomentat en la formació pràctica i el contacte permanent amb les empreses de la comarca i desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector metal·lúrgic de la comarca. Aquesta segona fase compta també amb una sessió formativa per les empreses que participen del programa, ja sigui en la primera fase, en què els alumnes de soldadura ja estan fent pràctiques al sector, o bé en aquesta nova fase, disposats a tenir alumnes en pràctiques i facilitar-los el contacte amb el sector. 

Per aquestes empreses s' ha organitzat  la Segona Jornada en Indústria 4.0: Robòtica col·laborativa i automatització al sector metall, prevista per al proper 14 de maig, a la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA). Aquesta formació va adreçada als empresaris, gerents i cap de departament de PIMEs del sector metal·lúrgic. L'objectiu és conèixer de quina manera la robòtica col·laborativa i l'automatització són estratègics per les empreses del sector metall de la comarca de l'Anoia i conèixer casos reals d'aplicacions i bones pràctiques sobre la matèria. Es tracta d' una sessió impartida per Pepa Sedó, directora de robòtica i automatizació d'Eurecat. 

El Projecte ReinMet sorgeix del Programa Ocupació a la Indústria Local (OIL), impulsat per la Diputació de Barcelona i cofinançat per la Mancomunitat de la Conca d'Òdena amb la col·laboració de la UEA.

Es pot demanar més informació i inscripcions a

(*informació via MICOD i UEA)

  • Compartir