Sou a: Inici / Noticies / Arrenca la campanya "Igualada, els Reis del Nadal"

Arrenca la campanya "Igualada, els Reis del Nadal"

Més de 100 activitats tradicionals, lúdiques i festives i una campanya gràfica que fa protagonistes els igualadins que fan especials les festes nadalenques
29-11-2017

Els protagonistes del Nadal a Igualada som tots. “Igualada, els reis del Nadal” és la nova campanya que l’Ajuntament d’Igualada ha llençat per donar el tret de sortida a un Nadal protagonitzat pels ciutadans, entitats i comerços de la ciutat i que convida a gaudir de les més de 100 activitats que ompliran els carrers del centre de la capital de l’Anoia. Aquest 29 de novembre l'han presentat l'alcalde, Marc Castells, la regidora de Comerç, Patrícia Illa, i el vicepresident de Fira d'Igualada, Toni Morros.

L’eslògan “Igualada, els reis del Nadal” vol posar en el centre de la campanya a totes aquelles persones anònimes que fan possible el Nadal a Igualada: els nens i les nenes que escriuen la carta als Reis amb il·lusió, l’àvia que prepara els canelons per a tota la família, el botiguer que decora l’aparador, el paradista del mercat de la Masuca... Però també en són protagonistes els Pastorets de l’Esbart Igualadí que preparen amb entusiasme les funcions, l’Esmolet i l’Esmoleta que diverteixen els més petits al Saló de la Infància, o la patgessa que conversa amb els nens i nenes abans de donar-los un caramel. Així, enguany s’ha optat per convertir totes aquestes persones en els protagonistes de la imatge de la campanya de Nadal, una imatge basada en diversos cartells, cada un d’ells centrat en un d’aquests “reis” del Nadal.

Així mateix, el centre de la ciutat s’omplirà de vida amb més d’un centenar activitats que es contemplen a l’agenda de Nadal, des de les més tradicionals fins a les més atrevides. Com a novetat, els igualadins i igualadines podran caminar pel camí dels desitjos, un recorregut pel casc històric de la ciutat format per 2018 espelmes, que els vianants posaran a terra, dins un fanalet de paper, on hi podran escriure els seus desitjos per l’any nou. A aquest paisatge màgic de llum i tranquil·litat l’acompanyarà música en directe, creant un ambient de calma i reflexió.

No hi faltarà la ja consolidada pista de gel de la plaça de Cal Font, que enguany ocuparà 350 metres quadrats, ni tampoc la Fira de Nadal, coorganitzada per Fira d’Igualada i l’Associació del Barri de la Font Vella, que omplirà els carrers del centre històric de la ciutat els caps de setmana i dies festius previs a Nadal amb casetes de fusta i parades amb tot tipus de productes artesans propis d’aquesta època.

Com cada any, hi seran presents activitats estrella com el Saló de la Infància, aquest any sota el títol “El Saló tecnològic”, que tindrà lloc del 27 de desembre al 4 de gener a l’Escorxador. La festa dels Reis d’Igualada, la més emblemàtica de Catalunya, tornarà a atreure a la ciutat persones d’arreu del país, i tampoc hi faltaran les representacions d’Els Pastorets a càrrec de l’Esbart Igualadí. A més, Igualada tornarà a mostrar la seva solidaritat amb la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja, que es farà dijous dia 22 de desembre a l’entrada principal de l’Ajuntament perquè cap nen es quedi sense joguina la màgica nit de Reis.

Totes les persones que hi col·laborin portant una joguina seran obsequiades amb una entrada per la pista de gel de la plaça de Cal Font. A tot això, cal sumar-hi moltes altres activitats com tallers de cuina o de decoració, concerts, dansa, exposicions, concurs de pessebres, teatre, audicions, bingo, fer cagar el tió, la cantada de nadales, la missa del gall, tallers i activitats per fer en família, i molt més.

L’encesa de la il·luminació nadalenca es farà aquest divendres dia 1 de desembre a les 19h i tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament. Aquest acte, que donarà el tret de sortida a les activitats nadalenques, consistirà en l’encesa simultània de la il·luminació de Nadal de tota la ciutat, acompanyat de música en directe i on no hi faltarà el gran arbre de Nadal coronant la plaça
del consistori.

Es pot consultar tota l’agenda de Nadal AQUÍ i descarregant l’App per Android “Igualada Nadal”.

Campanya gràfica · La campanya “Igualada, els reis del Nadal”, posa en el centre del Nadal a tots els ciutadans i ciutadanes, persones anònimes que fan possible el Nadal a Igualada. Així, la imatge gràfica d’aquest Nadal compta amb diverses versions, que tenen com a protagonistes a tots els igualadins i igualadines. L’estètica instagramer del cartell permet donar un toc personal a la campanya, com si les fotografies fossin compartides pels seus protagonistes a les xarxes, convertint-se així en els reis del Nadal.

Així mateix, la campanya “Igualada, els reis del Nadal” neix amb una clara voluntat de conquerir les xarxes socials: el Nadal ens
dona moments d’emoció, d’alegria i de felicitat, moments que capturem i compartim amb persones de tot el món a través de les
xarxes socials. Amb el hashtag #ElsReisDelNadal la ciutadania podrà compartir les seves experiències i fotografies i, a més, es podrà informar sobre totes les activitats.

Pista de gel, Fira de Nadal i carrers guarnits · La pista de gel ja és un clàssic del Nadal a Igualada. Per quart any consecutiu la plaça de Cal Font serà l’amfitriona d’aquesta pista, que enguany serà de 350 metres quadrats i s’hi podrà patinar des del dia 1 de desembr e i fins el dia 15 de gener. Com ja es va fer l’any passat, l’Ajuntament d’Igualada obsequiarà amb una entrada per a la pista de gel a totes les persones que col·laborin a la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja el dia 22 de desembre.

La pista de gel s’ha convertit en un gran estímul del comerç a la ciutat durant les festes de Nadal. En els darrers anys, famílies d’arreu de Catalunya s’han desplaçat a Igualada per gaudir d’una estona de patinatge i aprofitar per conèixer la capital de la comarca de l’Anoia. En els anys anteriors es calcula que la pista de gel ha atret prop de deu mil visitants, una xifra que s’espera mantenir en aquestes festes.

El centre de la ciutat es tornarà a omplir d’activitat amb la Fira de Nadal, una iniciativa de Fira d’Igualada i de l’Associació del barri de la Font Vella amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. Enguany, la fira de Nadal comptarà amb 22 casetes de fusta i 10 parades. La Fira estarà en marxa del 6 al 10 de desembre i els dies 16 i 17 de desembre (dissabte i diumenge respectivament), de 10 a 21 h a la plaça de l’Ajuntament, al carrer de Santa Maria i a la plaça Pius XII.

A més, l'Ajuntament ha instal·lat prop de tres mil metres lineals de llums nadalencs als principals eixos comercials, amb una vintena d'arbres de llums LEDs distribuïts en carrers i places i dos grans avets naturals a Cal Font i la Plaça de l'Ajuntament.

  • Compartir