Sou a: Inici / Noticies / Arrenca la cinquena edició de Futbol i Valors

Arrenca la cinquena edició de Futbol i Valors

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament d’Igualada, empra l’esport com a eina d’educació al voltant de diferents valors positius per la seva formació
20-11-2017

Aquest mes de novembre ha arrencat a Igualada la cinquena edició del programa Futbol i Valors, una iniciativa del departament d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada, amb la participació de vint-i-dos joves entre 12 i 16 anys i el suport de tres educadors. Al Parc del Xipreret, els joves participaran en dues sessions cada setmana, fins al mes de maig de l’any vinent, treballant l’adquisició de valors a través de l’esport en equip.

Aquest programa ofereix a aquests nois i noies la possibilitat de participar gratuïtament en activitats esportives extraescolars a les quals, per raons familiars o econòmiques, no hi tindrien accés. La iniciativa utilitza el futbol com a eina d’educació i reflexió al voltant dels valors, transmetent-los hàbits saludables, promovent la igualtat i estimulant la integració social i la cohesió.

S’hi utilitza la filosofia dels Tres Temps: al primer temps els jugadors dialoguen i acorden les regles del joc d’aquella sessió, al segon disputen el partit i, al tercer i últim, n’extreuen les conclusions. Els acords i els temes de diàleg varien en cada jornada però les normes del fair play hi són sempre presents.

L’esport com a eina d’integració i creixement · Futbol i Valors va néixer ara fa quatre anys, donant continuïtat al programa FutbolNet, que havia iniciat la Fundació FC Barcelona en nombrosos municipis del país al curs 2012/2013. A partir de la valoració positiva d’aquella experiència, el departament d’Esports de l’Ajuntament va apostar per seguir treballant amb els joves amb una metodologia similar.

L’objectiu de Futbol i Valors és, fonamentalment, afavorir la integració social a través de l’esport, estimulant en aquells que hi prenen part la incorporació de valors com la superació, l’esforç, les relacions interpersonals, la participació, la igualtat de gènere, el treball en equip o el respecte als companys.

  • Compartir