Sou a: Inici / Noticies / Arrenca la Consulta de Projectes pel Barri del Rec

Arrenca la Consulta de Projectes pel Barri del Rec

El procés es fa en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i amb el lideratge de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC).
03-10-2016

Aquest dilluns 3 d’octubre s’ha obert el període de presentació de candidatures per participar a la Consulta de Projectes per al Barri del Rec d’Igualada, un concurs adreçat a equips d’arquitectes i urbanistes perquè facin propostes de projectes de transformació del barri del Rec després d’haver escoltat quina és l’opinió de la ciutadania.

El Ple Municipal d’Igualada ja havia ratificat a finals de juliol les bases que regulen la Consulta, que es divideix en tres categories: Edificació, Paisatge Urbà i Urbanisme. Tots els equips de professionals que hi vulguin participar trobaran la documentació en aquest WEB i al perfil del contractant de l’Ajuntament i tenen temps per presentar-se fins el dia 17 de novembre. Per a cada una de les tres categories la Mesa de Contractació, la Comissió Tècnica i un jurat format per experts i agents igualadins seleccionaran cinc equips, tenint en compte criteris com l’experiència del director o la multidisciplinaritat de l’equip. Aquests cinc seleccionats per categoria –quinze en total– hauran d’intercanviar experiències i opinions amb la ciutadania i hauran de presentar un projecte de millora. Un cop presentats els projectes, se seleccionarà un guanyador per a cada una de les tres categories.

El regidor de Qualitat Urbana de l’Ajuntament d’Igualada i segon tinent d’alcalde, Jordi Pont, destaca que “aquest és un procés participatiu en dues direccions, perquè espera les aportacions dels professionals però també dels igualadins" i fa una crida a participar “als arquitectes i urbanistes perquè aportin els seus coneixements tècnics i creatius al disseny del barri i també als veïns perquè aportin idees i ajudin, amb la seva experiència, a millorar el resultat final del concurs”.

Els equips seleccionats –quinze en total- seran remunerats amb 4.000€ , i els tres equips guanyadors amb 6.000€, que se sumaran als 4.000€ ja obtinguts en el moment de la selecció. Les propostes presentades seran recollides en una publicació que editaran les institucions impulsores de la Consulta.

Consulta de Projectes pel barri del Rec d’Igualada · El projecte porta per títol “Repensant el barri del Rec” i es tracta d’un concurs d’idees impulsat per l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, i amb implicació activa de la ciutadania per tal de fer l’exercici col·lectiu d’imaginar com ha de ser el barri més emblemàtic d’Igualada en un futur. L’objectiu és que la consulta generi noves idees i que connecti el Rec amb projectes similars de reconstrucció de barris industrials d’arreu del món. El resultat d’aquest procés, que haurà de tenir el màxim consens ciutadà possible, serà el punt de partida per al debat sobre la transformació urbanística de la ciutat que s’iniciarà aquest mandat.

El Rec d’Igualada · El barri del Rec d’Igualada és un dels barris industrials més antics de Catalunya i l’únic conjunt patrimonial del segle XVII que conserva encara l’activitat que el va fer néixer fa més de tres segles: l’adob de pells. Els característics contraforts adossats a les façanes de les adoberies, les passeres, els bassots, les piques i els bagants són els elements característics d’un barri amb forta personalitat nascut a la vora del riu Anoia, un conjunt màgic on es mesclen naus abandonades i peces industrials noves però que manté el caràcter identitari d’una ciutat nascuda al voltant de la pell i conforma un espai únic al món.

Després de viure durant dècades d’esquena al Rec, la ciutat d’Igualada l’ha redescobert, se n’ha enamorat i ha començat a revitalitzar-lo amb diverses iniciatives culturals i comercials.

  • Compartir