Sou a: Inici / Noticies / Arrenca la fira BSTIM

Arrenca la fira BSTIM

Responsables de compres d’empreses com Desigual, Mango, Grup Inditex i El Corte Inglés buscaran proveïdors entre petites i mitjanes empreses tèxtils catalanes.
25-02-2015

Aquest matí s’han obert les portes de la primera edició de la fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing), que ja ha assolit la xifra rècord de més de 800 visitants professionals inscrits i 350 estudiants de disseny; en total més de mil persones que es desplaçaran durant dos dies al recinte de l’Escorxador d’Igualada per conèixer de prop els 60 expositors, principalment empreses i tallers locals de l’Anoia, el Maresme, els Vallesos, Lleida i el Bages que fabriquen peces acabades de confecció i gènere de punt.

L’objectiu de la Fira BSTIM és que les empreses industrials tèxtils catalanes puguin oferir els seus serveis a marques, dissenyadors i distribuïdors europeus que busquin nous proveïdors o que es plantegin deixar de fabricar a Àsia i tornar la producció a Europa. Els productors locals ofereixen molts avantatges respecte els mercats estrangers com ara el tracte proper, la possibilitat de fer sèries més curtes, dissenys personalitzats, rapidesa en l’entrega de la peça acabada i evita estocs i costos financers.

Entre els visitants a BSTIM han confirmat l’assistència representants de les marques de moda més importants de l’Estat com ara Mango, Desigual, Oysho (del Grup Inditex), Punto Roma, Cortefiel, Nice Things, EsseOesse, System Action o Bóboli, entre d’altres. Els organitzadors de la Fira esperen que aquests dos dies serveixin perquè part de la producció que fan aquestes marques –en total fabriquen més de 50 milions de peces- es quedi a Catalunya.

Joana Ortega: “BSTIM és una aposta molt important per convertir el sector en un referent de la moda de qualitat” · En l’acte d’inauguració celebrat aquest matí, la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya ha assegurat que “aquesta fira és una aposta molt important per convertir el sector en un referent de la moda de qualitat a Europa” i espera que “l’èxit d’aquesta fira es tradueixi en la reactivació econòmica d’un sector que és potent”.

L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Igualada Marc Castells, el president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, i el president de l’Agrupació Tèxtil Fagepi, Antonio Egea.

Castells ha remarcat que “la fira BSTIM mostra a la gent d’Igualada i de fora de que som capaços de fer productes de màxima qualitat i és una aposta  imparable, en la que hem de continuar treballant”

Per la seva banda, el president de Fira d’Igualada Joan Domènech ha assegurat que  “aquesta fira és un exemple de compromís entre entitats públiques i privades per tirar endavant un sector amb aquesta iniciativa, pionera a Europa”.

Finalment Antonio Egea, en nom dels empresaris tèxtils de Fagepi, ha volgut remarcar que “la fira ha estat una iniciativa molt potent per part de totes les entitats involucrades i esperem que d’aquí poc ja en notem l’èxit traduït en pactes empresarials”.

Premi Knitting Drems per a la jove Paola Ybern · En el transcurs de la inauguració de BSTIM s’ha donat a conèixer el guanyador del premi Knitting Dreams per a estudiants d’escoles de disseny de moda. El jove Paola Ybern, alumna de  l’escola de disseny Felicidad Duce de Barcelona, s’ha endut el guardó, que consisteix en unes pràctiques professionals en una empresa del sector.

El jurat estava format pel Grup d’Advisors (assessors) de la fira, una desena d’experts del sector de la moda com el dissenyador Josep Abril, el director de producció de Sita Murt Albert Esteve, el vicepresident de Fagepi Joan Gabarró, el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya Miquel Rodríguez, Silvia Viudas com a directora de l’escola de disseny Felicidad Duce, el vicepresident de Desigual per Àsia Jordi Balsells, el director de la revista Coolture Magazine Aleix Aguilera, la directora de la revista Modaes Pilar Riaño, el president del Clúster Tèxtil i Moda de Catalunya, Bernat Biosca i la responsable de comunicació del mateix clúster Susana Barasoain

El jurat ja va seleccionar 25 dissenys, principalment de gènere de punt, que han estat confeccionats per empreses locals. Les peces estaran exposades al recinte firal durant els dos dies de BSTIM.

Exposició “Anoia, punt d’origen de la Moda” · Tot i que la fira BSTIM no està oberta al públic general perquè es tracta d’un saló professional, els ciutadans sí que poden visitar a una de les activitats paral·leles de la fira: l’exposició “Anoia, punt d’origen de la Moda”, que repassa la història del tèxtil a la comarca, des de la confecció de draps fins a la confecció de jerseis. L’exposició ha estat organitzada per l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, Fagepi i Fira d’Igualada, i estarà instal·lada a la fàbrica Esteve Aguilera (Sita Murt) durant els dies que dura la Fira.

La Fira BSTIM · La Fira BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) és un saló professional  organitzat per Fira d’Igualada i l’agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada que té per objectiu estimular la fabricació de proximitat i enfortir la indústria local. Se celebrarà els dies 25 i 26 de febrer i reunirà 60 expositors i més de mil visitants a Igualada.

IMATGES DE L'ESDEVENIMENT A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir