Sou a: Inici / Noticies / Arrenca la quarta Setmana de l'Ocupació

Arrenca la quarta Setmana de l'Ocupació

Quatre dies en què el públic assistent podrà actualitzar els coneixements sobre la recerca de feina i conèixer de primera mà les tendències del mercat laboral actual.
26-10-2015

Aquest dilluns 26 d'octubre ha arrencat la 4a Setmana de l'Ocupació d'Igualada, el Prepara't 2015. Quatre dies en què el públic assistent podrà actualitzar els coneixements sobre la recerca de feina i conèixer de primera mà les tendències del mercat laboral actual, i obtenir els millors consells per a trobar feina de forma eficient.

L'acte d'inauguració ha anat a càrrec d'Àngels Chacón, tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, i Blai Paco President de la Unió Empresarial de l'Anoia. Ambdós han parlat de la importància d'aquestes jornades per donar noves eines a les persones que busquen feina o que volen fer un canvi en la seva vida professional.

Seguidament ha començat la taula rodona sobre la situació del mercat laboral a l'Anoia. Una taula formada per empresaris de diferent sectors econòmics: Alimentació, Jordi Torra, de Fruits Secs Torra; Packaging:  Manel Claver, de Graphic Packaging; Sector logístic, Annabel Nicolas d’ Abacus cooperativa; Paper:  Francesc Anglada, de Miquel y Costas; Curtits: Bernat Vilarrubias,  de Curtits Badia; Moda, Joan Gabarró, de l'Empresa Gavipunt SL; Turisme, Geert van Heijningen, propietari del resort de vacances Torra Nova de la Torre de Claramunt; Atenció a la gent gran, Lluís Pujol, de la Fundació Sanitària Sant Josep; TIC, Isidre Guixà, professor de l’IES Milà i Fontanals i membre de l’associació TICAnoia; i Metall, Montse Duch, de l’ empresa MEVIRSA SA.

La majoria han destacat la importància de tenir una bona formació i conèixer idiomes, i en relació a la demanda de perfils professionals coincideixen en què en cada sector hi ha molta varietat, tot i que en el cas del sector logístic la gran demanda són operaris. També han posat de relleu la importància de treballar molt bé el currículum professional per que és la carta de presentació. Sobre la situació actual dels diferents sectors, des de la pell asseguren que han "superat la crisi, però que la seva feina no és regular"; en canvi un dels sector amb potència és el turisme tot i en aquest sentit "cal aprofitar les oportunitats de turisme que té el territori".

El Prepara't s'allarga fins dijous 29 d'octubre · La 4a setmana de l'ocupació s'allargarà fins dijous amb una temàtica a tractar cada dia, des de situació laboral a l'Anoia, fins el futur i les tendències del mercat laboral, passant per les tendències en l'entrevista de feina, les eines per cercar feina a través de les xarxes socials, i les fórmules per potenciar les competències d'un mateix i millorar i obtenir una xarxes de contactes efectiva. El programa inclou taules rodones, conferències i tallers pràctics de qualitat, impartits per professionals especialistes en el seu àmbit.

Tots els actes es realitzen al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia, als matins, de 9.30 a 11h i de 11.30 a 13h, excepte dimecres que tindrà lloc un taller que s'allargarà tot el matí: de 9.30h a 13h. La participació és gratuïta i cal inscripció prèvia al web www.uea.cat.

(*notícia via Unió Empresarial de l'Anoia)

  • Compartir