Sou a: Inici / Noticies / Segona edició del programa Corresponsals de La Kaserna

Segona edició del programa Corresponsals de La Kaserna

Una desena de nois i noies desenvoluparan la tasca d’informadors i dinamitzadors entre l’alumnat dels seus centres i els joves del seu entorn.
04-11-2015

El departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada inicia aquesta tardor una nova edició del programa de beques per Joves Corresponsals de La Kaserna als instituts de la ciutat. Primer, aquests joves es formaran en diferents aspectes i, a partir del gener, començaran la seva activitat. Aquesta iniciativa, que defineix un grup de joves que duen a terme la tasca d’informadors i dinamitzadors entre l’alumnat dels seus centres i altres joves d’Igualada, va arrencar el curs 2014/15 i ara engega la seva segona edició.

La setmana passada, a l’equipament juvenil municipal, es va dur a terme el procés de selecció dels nous corresponsals, deu joves de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Pere Vives Vich, l’Institut Joan Mercader i l’Escola Anoia.

S’hi van presentar vint-i-cinc candidats, que van dur a terme un procés de selecció en tres nivells. D’una banda es van valorar mèrits com ara haver realitzat voluntariats o haver participat en el món associatiu; en segon lloc, es va fer una jornada amb dinàmiques per tal que demostressin les seves habilitats comunicatives, de consens, de lideratge, d’organització o creatives, entre altres; i finalment, tots els candidats es van sotmetre a una entrevista personal. 

Amb el procés de selecció finalitzat, s’encara la segona edició d’aquest projecte amb quatre participants de l’Institut Joan Mercader, quatre de l’Institut Pere Vives Vich i dos de l’Escola Anoia. Durant els mesos de novembre i desembre, el grup finalista es formarà en aspectes comunicatius i d’organització de projectes i, a partir del gener, iniciaran la seva funció com a corresponsals.

La regidora de Joventut, Patrícia Illa, ha valorat aquest dimecres molt positivament la primera fornada de joves corresponsals que, durant el curs passat, van organitzar activitats diverses i amb gran acceptació, com una cursa jove per conscienciar de les conseqüències del consum de les drogues, un cinefòrum, un concurs de logotips i eslògans o el Holi Colors Igualada 2015, que va congregar un gran nombre de participants al pati del Museu de la Pell.   

Per seguir el projecte més de prop o estar informat de la feina que aniran fent els corresponsals, es podrà consultar la web www.igualadajove.cat.

  • Compartir