Sou a: Inici / Noticies / Arrenca Mostra d'Igualada 2016

Arrenca Mostra d'Igualada 2016

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha posat La Mostra com a exemple del “compromís perquè la cultura arribi a tots els indrets de Catalunya”
08-04-2016
L’espectacle BasketBeat ha donat, aquest dijous al vespre, el tret de sortida de la 27a edició de La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil. Aquesta és una proposta de Big Band Basket Beat Barcelona, una orquestra que té com a motor el ritme i la sonoritat que generen les pilotes de bàsquet. La banda integra músics professionals i joves en situació de risc d’exclusió social. A més, un grup de joves d’Igualada ha fet un taller i ha format part de l'espectacle, que incloïa ritmes tan diversos com el hip-hop, melodies tribals i cançons ja mítiques com el Nothing else matters de Metallica o el Boig per tu de Sau. L’Ateneu es va omplir per presenciar aquesta funció.

Inauguració de l’esdeveniment · Prèviament s’ha dut a terme la inauguració oficial al Museu de la Pell, que enguany acull la llotja dels professionals. Hi han assistit el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el diputat delegat de Cultura, Juanjo Puigcorbé, entre altres autoritats.
El director artístic, Pep Farrés, ha reivindicat La Mostra com a punt de trobada per als professionals desitjant que es generi volum de negoci, alhora que “és una gran festa del teatre infantil i juvenil”. L'alcalde, de la seva banda, ha compartit aquesta visió afegint que La Mostra “té una clara vocació de captar públic juvenil” i ha recordat que funciona “perquè molta gent s'implica i s'hi implica la ciutat”. Castells ha assegurat que l'Ajuntament continua treballant per la cultura, amb treballs com l'arranjament del pati del Museu, ara mateix en execució. El conseller Vila, finalment, ha posat La Mostra com a exemple del “compromís perquè la cultura arribi a tots els indrets de Catalunya” i s'ha sumat a la voluntat de “ampliar públics” perquè “per tenir un mercat necessitem tenir ciutadans i ciutadanes als que haguem educat en l'estima per l'art”. Santi Vila també ha defensat que La Mostra aspiri a ser un referent més enllà de Catalunya.
La Mostra en números · Fins diumenge, la capital de l’Anoia acollirà espectacles en 15 escenaris, 10 dels quals són sales i 5 al carrer, a banda de diversos itineraris per a diferents públics. Fins a 55 companyies oferiran un total de 102 passis de 56 espectacles. Un centenar de voluntaris se sumen al dispositiu que fa d'Igualada la capital de l'escena familiar catalana.
Hi ha, a banda, més de 800 professionals acreditats, que inclouen programadors, companyies, fires i festivals, teatres, associacions, distribuïdors, institucions, expositors i integrants de les companyies programades. La Llotja professional, ubicada a la primera planta del Museu, acull una vintena d’activitats professionals -presentacions, networking o xerrades- i 33 estands. L'any passat es van tancar més d'un miler de contractacions a l'espai professional de La Mostra d'Igualada.
  • Compartir