Sou a: Inici / Noticies / Arrenquen les obres del crematori del Cementiri Nou

Arrenquen les obres del crematori del Cementiri Nou

Els treballs tenen una durada prevista de sis mesos i afegiran a la instal•lació un nou edifici plenament integrat en el conjunt.
08-09-2015

Aquesta setmana comencen les obres per a dotar el Cementiri Nou d’Igualada d’un crematori, una instal·lació fins ara inexistent a la ciutat i que s’integrarà de manera molt acurada en aquest conjunt. A dia d’avui, Igualada no compta amb cap crematori i, per tant, aquestes tasques s’han de dur a terme en altres municipis de la província de Barcelona.

Amb la voluntat de mantenir la màxima fidelitat amb el projecte original d’aquesta joia arquitectònica, l’avantprojecte de l’edifici ha estat elaborat per l’estudi de Carme Pinós, que va ser responsable del projecte original, juntament amb Enric Miralles. El Parc Cementiri Nou, ubicat al carrer dels Països Baixos, va ser el resultat del concurs convocat per l’Ajuntament l’any 1.983. Era una proposta allunyada de la concepció dels cementiris tradicionals, volent mostrar la instal·lació com un parc on passejar, sense la necessitat d’haver d’estar envoltat de les imatges habituals d’aquest tipus de recintes. Es va construir progressivament entre 1.985 i 1.994 i avui és un símbol i un reclam per arquitectes i estudiants arribats d’arreu del món.

Els treballs tenen una durada prevista de sis mesos i el cost de la construcció voltarà els 650.000 euros. Els materials predominants seran el formigó, que li atorgarà un caràcter més escultòric, i els tancament ceràmics, que li donen una dimensió més acollidora. La superfície serà de 255 m2, incloent les dependències necessàries per al comiat per part dels familiars, una sala d’espera, una balconada de comiat a l’entrada dels forns i una petita sala per l’últim adéu. El crematori s’aixecarà a la part inferior del turó que cobreix la capella i els serveis, de manera que des del cementiri no es percebi l’edificació.

  • Compartir