Sou a: Inici / Noticies / Arriba el 31è Saló de la Infància d'Igualada

Arriba el 31è Saló de la Infància d'Igualada

El departament de Joventut ha volgut dotar l’esdeveniment, un any més, de valors i experiències enriquidores per als infants més enllà dels jocs.
26-11-2014

El Saló de la Infància d’Igualada obrirà les portes, en la seva 31a edició, entre el 27 de desembre de 2014 i el 4 de gener de 2015, consolidant així els vuit dies d’obertura que es van recuperar l’any passat després de dues edicions més reduïdes. L’escenari, novament tornarà a ser el recinte firal de Cal Carner.

El departament de Joventut de l’Ajuntament continua tenint com a prioritat dotar aquesta cita d’eixos temàtics per tal d’aportar valor afegit i contingut didàctic als habituals jocs i activitats d’esbarjo. Darrerament s’ha celebrat el Saló del Rec (2011), el Saló de les Idees (2012), el Saló Bestial (2013) i, aquest 2014, l’esdeveniment pren la música com a referent i adopta el títol Un Saló Sonat!. Com ha explicat aquest dimecres el regidor de Joventut i Cooperació, el republicà Joan Requesens, Igualada “és una ciutat que històricament ha estat molt lligada a la música, on petits i grans la viuen molt intensament i, per això, el Saló la tindrà ben present”. El responsable municipal de Joventut també ha recordat que “allò que ens diferencia respecte altres certàmens similars és que aquí els infants no troben només un lloc on jugar i un aparador comercial; al nostre Saló viuen experiències i incorporen valors, aquesta és la clau, un bon equilibri entre diversió i aprenentatge”. Ha destacat i agraït, a més, el fet que fins a 21 empreses i 31 entitats d’Igualada col·laboraran amb aquesta iniciativa.

El cartell d’aquesta edició és obra del dissenyador igualadí Xavier Mula, que ha elaborat una il·lustració simpàtica i colorista, que juga amb instruments musicals, infants i elements que recorden l’Esmolet i l’Esmoleta, els habituals protagonistes del Saló. L’autor ha estat l’encarregat de presentar la imatge aquest 26 de novembre davant dels mitjans de comunicació, juntament amb Joan Requesens.

Novetats en l’edició 2014 · L’organització del certamen destaca enguany el fet que aquest any hi haurà moltes activitats especials programades, a banda de les habituals propostes de lleure i esport obertes durant tota la jornada. Criden l’atenció, entre altres, l’actuació conjunta de les corals infantils Verdums i Gatzara, un iglú de vent a l’exterior, les campanades el dia 31 amb els Esmolets, nombrosos tallers participatius vinculats amb els ritmes i la música, demostracions de ball, cantades, batucades, passejades amb ponis i, molt especialment, la cloenda amb el grup Els Cinc Dits d’una Mà, un grup creat per Xesco Boix als anys ’80, que torna als escenaris.

Cal esmentar que, novament, les línies de bus urbà LC1 i LC2 tindran parada a tocar de Cal Carner i serà gratuït per a tots els infants que portin l’abonament del Saló. Al recinte firal hi haurà també guarda-roba i un espai especialment pensat per als nadons on enguany, per primer cop, s’hi farà el taller Caixa de Música amb activitats per pares i fills com ara musicoteràpia, artteràpia, contes musicals o música per nadons.

El recinte romandrà obert de 10:30 a 19:30h els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener. El 31 de gener obrirà de 10:30 a 14h i l’1 de gener tancarà tot el dia. Es pot consultar més informació al web www.igualadajove.cat.

Els dos anys en què va tenir una durada de quatre dies, el Saló de la Infància va comptar amb una assistència de públic notable, que s’ha incrementat encara més des que ha tornat a constar de vuit jornades. El 2011 va congregar 8.000 visitants, el 2012 va superar els 10.000 participants, el 2013, a Cal Carner i doblant llargada, va superar les 17.000 persones i, en aquesta ocasió, les perspectives són mantenir-se, com a mínim, en una xifra similar.

  • Compartir