Sou a: Inici / Noticies / Torna FirAnoia amb 239 estands i més de 50 activitats gratuïtes

Torna FirAnoia amb 239 estands i més de 50 activitats gratuïtes

TastAnoia, la mostra de degustacions de productes i vins de la comarca repetix edició amb l’oferta de 38 productors locals.
11-06-2015

Un any més arriba FirAnoia, la fira multisectorial de la comarca, que des de fa tres anys se celebra al centre de la ciutat d’Igualada. Així, el proper divendres 19 de juny, dissabte 20 i diumenge 21 de juny el Passeig Verdaguer acollirà la mostra d’expositors, la plaça Cal Font els concessionaris amb els cotxes en exposició, el carrer Òdena la fira d’entitats, el Passeig Verdaguer cantonada amb el carrer santa Caterina l’espai de lleure i actuacions per a nens i nenes, la plaça Pius XII el Cinema a la Plaça, la plaça del Pilar l’espai Esport i Natura, la Rambla Sant Isidre el TastAnoia i l’Horticultura’t, la plaça de l’Ajuntament i voltants la mostra d’artesania i la Rambla General Vives l’espai per a gossos Rivalcan. En total, 239 estands repartits en 37.000 metres quadrats plens d’activitat comercial, lúdica i cultural.  I és que FirAnoia amplia la seva programació més que mai amb activitats gratuïtes per persones de totes les edats.

TastAnoia, degustacions a partir d’un euro · La fira gastronòmica TastAnoia celebra aquest any la seva tercera edició amb més força que mai i ho fa al bell mig de la Rambla Sant Isidre. El visitant podrà degustar vins i productes gastronòmics a través de la compra de tickets a partir d’un euro que podrà adquirir allà mateix. En total, es podrà escollir entre més de 30 vins de 13 cellers i 25 estands de productor i restauradors de la comarca que oferiran degustacions dels seus productes i plats elaborats km.0. TastAnoia, obrirà dissabte al matí durant tot el dia i diumenge també. Aquesta mostra gastronòmica ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal a través del seu projecte “L’Anoia, del Camp a la Taula” i el restaurant Kan Bakus.

 Horticultura’t, la fira de tot el necessari per a l’hort urbà · Per segon any consecutiu tindrà lloc la fira per als amants dels horts urbans, un espai tant per hortolans experimentats com per principiants on podran trobar l’ajut necessari per tenir una bona collita, des de llavors, planters, composta, fins a eines, taules de cultiu… i una cosa que no té preu: l’experiència i el consell dels professionals de la fira amb el seu assessorament i conferències obertes per a tothom. La fira estarà ubicada a la Rambla Sant Isidre, al costat del TastAnoia.

 Cinema a la Plaça, pelis durant tot el dia · Tant de dia com de nit, la plaça del Pilar oferirà pelis durant tot el dia. Des de divendres fins diumenge, una pantalla gegant de leds oferirà films per a totes les edats, un espai per compartir una bona estona amb amics i família.

Espai Esport i Natura, activitats per als més petits · A la plaça del Pilar i durant tot el cap de setmana hi haurà un espai habilitat per als més petits amb activitats relacionades amb l’esport i la natura, així com un circuit tancat de ponis perquè els més menuts puguin gaudir.

1a Caminada Popular FirAnoia · Per primera vegada s’organitza una caminada familiar per recórrer en família l’anella verda sud d’Igualada que tindrà lloc el diumenge 21 a les 10 del matí. Les persones participants que arribin a la meta seran obsequiades amb un tiquet per consumir al TastAnoia. Les inscripcions poden fer-se per Internet a www.tiquetoci.net i mitja hora abans en el punt de sortida.

Espai de gossos Rivalcan · Exhibicions, demostracions i conferències d’educació canina durant tot el cap de setmana per als amants d’aquest animal. L’espai estarà ubicat a la Rambla General Vives i anirà a càrrec de l’escola canina Club d’Agility Rivalcan.

1er Campionat d’Escacs Comarcal · Un nou campionat d’escacs, organitzat pel Club d’Escacs d’Igualada, reunirà diumenge de les onze del matí a les dues del migdia a la rambla Sant Isidre a aficionats d’aquest joc de taula d’arreu de la comarca.

Sense perdre les activitats de sempre · I totes aquestes activitats se sumen a les de sempre que continuen tenint presència en el programa de FirAnoia. Així també podem trobar a la programación l’arribada de les parelletes d’hereus i pubilles, l’exhibició castellera, exhibición de ball de country i line dance…

 Concursos i sortejos que criden a la participació · Amb l’objectiu de fer una fira per a tothom i amb la voluntat que el ciutadà participi directament de l’esdeveniment, s’han tornat a convocar el concurs de fotografia d’instagram i el concurs de la targeta amagada. Les bases de les dues convocatòries poden trobar-se a la web de la fira.

A banda, el sorteig de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe s’ha ampliat a 6.000 euros, un gran reclam per a totes les persones que estan pensant a canviar de cotxe, ja que les probabilitats que toqui són molt altes.

 En roda de premsa, el president de Fira d’Igualada va explicar que “FirAnoia és una oportunitat per conèixer la gran oferta de productes i serveis que tenim a la nostra comarca, una oferta de qualitat que es podrà veure, comentar i palpar” i va afegir que “ha de ser una fira per gaudir en família i per promocionar el teixit industrial de la comarca”. Per la seva banda, Àngels Chacón, regidora de promoció econòmica va mostrar el seu suport a l’entitat en la seva missió de dinamitzar el sector empresarial”.

 Avui, les fires són també moments de trobada per a debatre temes d’actualitat, són punts de posada en comú i de contactes entre empreses que poden aconseguir sinergies gràcies a noves oportunitats detectades, són autèntics termòmetres que mesuren el grau de salut o de maduresa de les activitats econòmiques. I també, les fires que a més tenen una arrel tradicional, un lligam social, una convocatòria comarcal, tenen d’escreix un valor afegit que fa que les persones -expositors i visitants- hi aportin un sentiment de pertinença i una il·lusió que són elements positius molt necessaris avui dia. Amb aquesta premissa arranca una nova edició de FirAnoia, amb la voluntat de millora contínua i de ser la fira de referència de la comarca.

(*notícia via Fira d'Igualada)

  • Compartir