Sou a: Inici / Noticies / Arriba la 19a edició de l’Octubre Solidari amb una vintena d’activitats per conèixer les entitats solidàries i cooperatives d’Igualada

Arriba la 19a edició de l’Octubre Solidari amb una vintena d’activitats per conèixer les entitats solidàries i cooperatives d’Igualada

Aquest any destaquen els actes i activitats que commemoren els 30 anys d’agermanament entre Igualada i Nueva Esperanza a El Salvador
21-09-2023

El regidor de Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada, Josep M. Carpi, ha presentat aquest la 19a edició de l’Octubre Solidari que un any comptarà amb més d’una vintena d’activitats, organitzades per les entitats que conformem Igualada Solidària. En aquestes gairebé vint edicions l’Octubre Solidari s’ha consolidat a la ciutat d’Igualada com el principal punt de trobada de les entitats de cooperació i solidaritat amb la ciutadania.

Carpi ha detallat que el programa d’enguany presenta una programació variada, amb activitats per a tots els públics i tots els gustos; cinema, documentals, xerrades, sortides lúdiques i culturals, teatre, exposicions... “amb la voluntat d’aproximar a la ciutadania la gran i variada tasca altruista que fan les entitats de cooperació d’Igualada i fer que guanyin recolzament i visibilitat”.

La Mostra d’Entitats, el tret de sortida

L’Octubre Solidari s’iniciarà amb la tradicional Mostra d’Entitats, que es durà a terme el 30 de setembre a la tarda a la plaça de Cal Font. Allà es podrà conèixer bona part de les entitats d’Igualada Solidària i la feina que fan. Els visitants podran gaudir de diferents activitats que han organitzat com tastos gastronòmics, jocs o tallers per a totes les edats.

Aquest any es commemora el 30è aniversari de l’agermanament entre Igualada i Nueva Esperanza (El Salvador) i, per això, Josep Ma. Carpi ha volgut destacar especialment les propostes que aquesta entitat ha preparat, ja que és “una consolidada vinculació de la ciutat amb la cooperació a aquest territori que s’ha fet forta durant tres dècades impulsant diversos projectes”. Es farà una exposició, diverses xerrades als centres educatius per donar a conèixer la tasca que fa l’entitat, cinema salvadoreny i un comiat amb una festa salvadorenya oberta a tothom. A més, els actes comptaran amb la presència de tres joves salvadorenys que participaran de totes les activitats i que podran explicar de primera mà la feina que s’ha fet. 

 

A més a més d’aquestes propostes, s’organitzaran diverses activitats de caire lúdic com la tradicional caminada en suport al poble sahrauí, la sessió de cinema al CineClub, les representacions teatrals de Fundase i la Fundació Camins o les sortides culturals que proposa Atlas per conèixer la Igualada àrab i la Tarragona multicultural.

També hi haurà espai pel debat i la reflexió, amb dues xerrades que duran a terme experts de FundiPau. En la primera d’elles s’analitzarà quines són les característiques dels conflictes bèl•lics actuals i, en la segona, es donaran a conèixer quins mecanismes hi ha per resoldre els conflictes de forma pacífica.

Els igualadins i igualadines podran conèixer la valentia de les dones sahrauís o el perill de les mines als camps de refugiats a través de dos documentals que proposa ACAPS i els projectes de cooperació de la Fundació Kalilu a Gàmbia.

Hi haurà espai per a dues exposicions. La primera, una exposició fotogràfica a càrrec de Sindicalistes Solidaris, amb impactants imatges de la duríssima realitat que viuen les persones migrants que volen entrar a Europa a través de la frontera hispanomarroquina de Ceuta, de la zona dels Balcans i de la ruta marítima de la Mediterrània. La segona, una exposició de fa quatre anys, que recuperem pel 30è aniversari de l’agermanament amb Nueva Esperanza, que mostra els projectes d’aquesta entitat.

Altres activitats que s’inclouen al programa són tallers de cuina de diferents països i un curs d’agents antirumors a càrrec d’Atlas, la segona edició del Seminari La Ruta de la Pau que organitzen Rotary i l’Associació d’Igualada per la UNESCO, un dinar solidari a benefici de Mans Unides i un concert solidari organitzat per Aprop.

El regidor de cooperació, Josem M. Carpi, ha volgut “agrair la implicació, especialment de les persones que gestionen aquestes entitats i les diferents activitats, totes elles voluntàries que dediquen moltes hores a la seva organització i preparació.” Alhora ha animat a tothom a participar dels diferents actes per conèixer el dia a dia d’aquestes entitats a la nostra ciutat.   

 

  • Compartir