Sou a: Inici / Noticies / Arriba la Boixeta Cultural de primavera

Arriba la Boixeta Cultural de primavera

L'agenda del departament municipal de Promoció Cultural torna amb més de 250 propostes per gaudir a la ciutat durant els mesos de març, abril i maig
20-02-2017

El departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada ha publicat la nova Boixeta Cultural, l’agenda que recull bona part de les activitats culturals de la capital de l’Anoia durant els mesos de març, abril i maig. En total, 250 propostes en una agenda que es podrà recollir en format físic en diferents equipaments municipals i es podrà consultar en format digital AQUÍ.

Quan arriba la primavera, la programació cultural de la ciutat s’incrementa de forma exponencial, amb l’arribada d’alguns dels esdeveniments culturals més destacats de l’any, com el festival de fotografia FineArt, del 24 de febrer al 19 de març, amb una cinquantena d’exposicions en diferents espais, o la Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, del 30 de març al 2 d’abril, amb més d’un centenar de representacions programades. A banda, les diferents sales d’exposicions de la ciutat acolliran un total de cinquanta exposicions de temàtica diversa..

En l’àmbit musical, destaquen els concerts programats dins el Festival Internacional d’Orgue, que tindrà lloc del 5 de març al 2 d’abril, i també el concert del Rèquiem de Gounod, a càrrec de la Coral Mixta d’Igualada i l’Orquestra de Cambra de Terrassa, el dia 8 d’abril. També se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa, amb el Balleto de Siena al Teatre Municipal l’Ateneu, el 7 de maig, amb un bellíssim repertori de peces clàssiques. Guillem Albà i Clara Peya hi afegiran un espectacle ple d’imaginació, música i dansa, a més de molts altres espectacles programats.

En l’àmbit literari, s’homenatjarà Josep Romeu Figueras, intel·lectual i poeta igualadí, amb motiu del centenari del seu naixement, amb la presentació del llibre de representacions de teatre medieval i renaixentista, de les quals va ser gran estudiós, a més de diferents actes que serviran per aprofundir en la seva figura.

El 23 d’abril Igualada celebrarà, com és tradició, la diada de Sant Jordi i arriba també el temps de la Pasqua, de la tradició i de la Setmana Santa, amb les típiques processons del barri de Fàtima i la dedicada al Sant Crist d’Igualada, així com les habituals caramelles, a càrrec d’entitats de la ciutat.

Finalment, pel que fa al cinema, a banda de la programació d’estrenes de l’Ateneu Cinema, aquest equipament seguirà rebent les propostes del Cicle Gaudí de cinema català, una iniciativa que, des del 2016, porta les millors produccions de casa a diferents municipis de Catalunya.

  • Compartir