Sou a: Inici / Noticies / Arriba un nou Octubre Solidari

Arriba un nou Octubre Solidari

Al llarg del mes d’octubre es durà a terme la quarta edició de la Mostra d’Activitats Solidàries i una vintena de propostes per a tots els públics.
23-09-2015

Igualada ja té a punt una nova edició de l’Octubre Solidari, una iniciativa coordinada per l’Ajuntament de la ciutat i Igualada Solidària, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un conjunt de propostes en què la cooperació i la solidaritat prenen un destacat paper a l’agenda local, on totes les entitats d’Igualada Solidària proposen un extens programa d’actes, que segons el tinent d’alcalde de Cooperació, Fermí Capdevila, ens ha de permetre “seguir reflexionant, avaluant i planificant com fer una societat compromesa, amb la cultura de la tolerància, del respecte i de la lluita contra les desigualtats tant socials com econòmiques que pateixen tantes persones i tants pobles en el món”.

En aquest sentit, l’Octubre Solidari posarà èmfasi en la crisi humanitària de Síria. Així doncs, el dijous 22 d’octubre, a les 19h, es durà a terme a l’Espai Cívic Centre una  xerrada sobre aquest tema organitzada per Amnistia Internacional, a càrrec de Pamela Urrútia, investigadora de l’Escola de Cultura de Pau (UAB) i de Montserrat Jiménez, d’Amnistia Internacional Anoia.

El  tret de sortida a l’Octubre Solidari el donarà la Mostra d’Entitats Solidàries que se celebrarà a la plaça Cal Font el proper dissabte, 3 d’octubre, a partir de les 17h. Les entitats podran aprofitar aquesta jornada per a fer difusió de la seva acció entre el conjunt de la societat igualadina i per a contribuir a enfortir una consciència col·lectiva de compromís. La Mostra inclourà una cercavila pel centre de la ciutat amb elements de la imatgeria de la Festa Major, una sessió de contes adreçats als infants, la presentació del llibre de contes Amarg, dolç, suau. Infants sahrauís: Tres tes, tres realitats, i degustacions del cafè de comerç just anomenat Cafè Igualada.

A més, durant tot el mes hi haurà una vintena d’activitats per a tots els públics. La xerrada sobre Les nou condicions d’un món sense pobresa, organitzada per l’Associació Responsables, l’1 d’octubre; la presentació del Cafè Igualada i la xerrada sobre el Comerç Just, a càrrec d’Alternativa3 i la Fundació Grup Tercer Món Mataró, el 5 d’octubre; la 3a Jornada Peruana organitzada pels Amics de Manitos, el 10 d’octubre; la xerrada Països envaïts, països oblidats, sobre refugiats sahrauís, palestins i kurds, el 16 d’octubre; la Cursa Popular per la Pau, el 18 d’octubre; una xerrada sobre voluntariat al Senegal, el 19 d’octubre; la presentació del llibre Memòria d’Ararat en motiu dels 100 anys del genocidi armeni, el 20 d’octubre; el sopar tertúlia Nepal, després del terratrèmol organitzada per Petit Món, 23 d’octubre; el Concert per la Pau a càrrec de la Coral Merlet i Mig To, el 24 d’octubre; la Caminada Solidària organitzada per ACAPS Anoia, el 25 d’octubre; la projecció de la pel·lícula Un món que no és el nostre, el 30 d’octubre; o la presentació del llibre Òscar Romero, bisbe dels pobles, del pare Bernabé Dalmau, el 14 de desembre.

L’octubre serà també ocasió per visitar diferents exposicions: la mostra de Mans Unides d’Igualada que es podrà veure a Santa Maria des del 30 de setembre; l’exposició Canvi de Rumb a l’Espai Cívic Centre, de l’1 al 15 d’octubre; l’exposició de fotografies Construim somnis impossibles, L’Índia de la Fundació Vicente Ferrer, del 2 al 30 d’octubre al Vestíbul de l’Ateneu; la mostra No a la Pena de Mort, del 19 d’octubre al 2 de novembre, a l’Espai Cívic Centre; l’exposició Darrera de les màscares hi ha persones, Cooperem en educació, del 16 al 29 d’octubre, a la Biblioteca; i una exposició de fotografies sobre els campaments de refugiats sahrauís a la Galeria del Passatge, del 16 al 31 d’octubre.

Nou butlletí d’Igualada Solidària · Dins del context de l’Octubre Solidari, properament es repartirà a totes les llars igualadines l’edició número 18 del butlletí d’Igualada Solidària. En aquesta revista, a més de trobar informació detallada de tota la programació que es durà a terme aquest més d’octubre, també s’hi poden llegir dos reportatges sobre el conflicte humanitari de Síria i sobre les conseqüències del terratrèmol del Nepal, a més de la informació de contacte de totes les entitats que formen part d’Igualada Solidària.

Podeu consultar el butlletí AQUÍ

  • Compartir