Sou a: Inici / Noticies / Avancen les obres del camp de vol de l'Avinguda Catalunya

Avancen les obres del camp de vol de l'Avinguda Catalunya

L’espai oferirà una gran esplanada d’herba i graderies a diferents nivells, on es podrà gaudir de l’European Balloon Festival i altres espectacles
19-04-2017

Les obres d’adequació i millora del camp de vol de globus aerostàtics, a l’Avinguda Catalunya d’Igualada, han superat aquest mes d’abril el seu equador. Des del passat hivern s’està treballant en la parcel·la que s’estén entre el c/ França i el c/ Itàlia, amb una superfície de 25.000 m2 i que, a banda d’acollir un cop l’any l’European Balloon Festival, ha d’esdevenir escenari d’esdeveniments de gran format a l’aire lliure. Aquesta millora ha estat, precisament, una reivindicació llargament defensada per l’organització i els pilots de globus que cada any es concentren a la capital de l’Anoia amb motiu del festival.

L’obertura del nou espai es preveu per al proper mes de juliol, coincidint amb la celebració de l’European Balloon Festival, que enguany arriba a la 20a edició. Ara mateix ja s’ha enllestit l’anivellament del terreny, l’escampament de noves terres fèrtils i la instal·lació del reg i, en les properes setmanes, es procedirà a sembrar l’herba.

Paral·lelament, es duen a terme també els treballs per a crear, al talús de l’extrem nord de la parcel·la, noves graderies de gran format delimitades amb travesses de fusta i amb nova vegetació per a fer-hi ombra, accessibles i de gran capacitat, que podran acollir un miler d’espectadors i els permetran presenciar amb comoditat els espectacles que s’hi desenvoluparan. Posteriorment s’actuarà també en el seu extrem sud, al passeig arbrat que ha de permetre recórrer a peu tota l’extensió que uneix linealment l’Hospital d’Igualada i la zona de Can Busqué.

L’actuació en aquest terreny és la primera fase del projecte que vol convertir aquesta àrea de l’Avinguda Catalunya en un gran parc central a Igualada, que alhora serveixi de pulmó verd i d’espai per esdeveniments.

IMATGES DE LES OBRES A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir