Sou a: Inici / Noticies / Avantprojecte per l'alberg de pelegrins de Cal Maco

Avantprojecte per l'alberg de pelegrins de Cal Maco

La voluntat de l'Ajuntament és millorar els serveis que presta als pelegrins que fan el Camí de Sant Jaume o el Camí de Sant Ignasi al seu pas per la ciutat.
21-06-2016
Avantprojecte per l'alberg de pelegrins de Cal Maco

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament d'Igualada, l'avantprojecte d'alberg i centre d'atenció als visitants de l'edifici de Cal Maco. L'avantprojecte s'emmarca amb la voluntat de l'Ajuntament de millorar els serveis que presta als pelegrins que fan el Camí de Sant Jaume o el Camí de Sant Ignasi al seu pas per la ciutat.

L'edifici de Cal Maco forma part del patrimoni històric d'Igualada, amb una façana monumental del 1914 a la plaça de la Creu, l'edifici consta de planta semisoterrani, dues plantes i golfes, a més d'un jardí en la façana posterior.

La proposta ubica el centre d'acollida en la planta baixa i dues plantes d'alberg en planta primera i segona, amb una capacitat total de 50 llits. L'alberg disposaria també d'una zona de bugaderia, sales d'estada i reunions i una zona de menjador i cuina.

Igualada, ciutat de 38.000 habitants, es troba ubicada en les trajectòries del Camí de Sant Jaume i el Camí de Sant Ignasi, però no disposa de capacitat per acollir tots aquests pelegrins, que s'han de desplaçar altres poblacions. Amb aquest alberg, Igualada incrementaria aquesta oferta i dotant-se de més places de pernoctació, alhora que guanya un equipament de referència en el mapa de camins i un element de projecció de la ciutat.

(*informació via Diputació de Barcelona)

  • Compartir