Sou a: Inici / Noticies / Balanç del servei d'aparcament gratuït per ingressats a l'Hospital

Balanç del servei d'aparcament gratuït per ingressats a l'Hospital

Es treballa per poder oferir aquest servei al conjunt de municipis de la comarca i perquè tots els seus potencials usuaris en tinguin coneixement.
16-03-2016

Al llarg de l’any 2015, 371 anoiencs es van beneficiar de les targetes d’aparcament gratuït a l’aparcament de l’Hospital d’Igualada quan hi van ingressar. Del total de targetes lliurades, 246 van ser per ciutadans d’Igualada, 32 de La Torre de Claramunt, 26 de Capellades, 20 d’Òdena, 15 de Calaf, 10 de La Pobla de Claramunt, 9 de Vallbona d’Anoia, 5 de Castellolí, 2 de Pujalt, Rubió i Carme, i 1 de Copons i Veciana.

Jordi Pont, tinent d’alcalde de Qualitat Urbana de l’Ajuntament d’Igualada, conclou que “l’experiència és molt positiva després del primer any, però sabem que aquest servei encara no arriba a tots els seus potencials usuaris i, per això, ja s’estan valorant fórmules per ampliar la seva difusió i perquè encara més municipis de la comarca el puguin oferir als seus ciutadans”. El nombre d’ingressats anualment a l’Hospital d’Igualada voreja els quatre mil.

Aquest avantatge és possible gràcies als diferents convenis subscrits des de l’any 2014 entre la Societat Igualadina Municipal d’Aparcament (SIMA) i nombrosos ajuntaments de la comarca. Actualment són quinze els municipis que s’han acollit a aquest acord, el darrer dels quals va ser Els Prats de Rei, el passat 1 de març. Properament s’espera poder oferir aquest servei en sis poblacions més, incorporant Piera, els Hostalets de Pierola, Jorba, Montmaneu i, especialment, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, dos dels municipis amb més població. La voluntat, segons Pont, és “acabar cobrint tota la comarca”.

Qualsevol ciutadà d’un dels municipis esmentats que arriba a l’Hospital d’Igualada per ingressar o que acompanya una persona que hi quedarà ingressada, pot sol·licitar a la seva arribada un document que, posteriorment, ha de bescanviar a l’oficina de l’aparcament per una targeta prepagament de 25 hores. Aquesta targeta és del tot gratuïta per a l’usuari i permet les entrades i sortides necessàries durant un mes, fins a esgotar el temps contemplat. Cada Ajuntament assumeix posteriorment el cost de les targetes que mensualment han sol·licitat els seus ciutadans.

Increment del 5% en l’ús de la instal·lació · Jordi Pont ha fet una valoració positiva de l’ús d’aquest aparcament al llarg de l’últim any. Ha recordat que l’any 2011 els usos de l’equipament no arribaven als 20.000 i, en canvi, el 2015 es van generar 64.329 tiquets –un 5% més que el 2014– en bona part “gràcies a aquest nou servei per als ingressats, a l’oferiment de la primera hora gratuïta i a l’automatització de la instal·lació, que ja permet el seu ús per part dels usuaris d’urgències les 24 hores del dia”. Ha destacat finalment que, malgrat que ha crescut l’oferta d’estacionament gratuït al seu voltant, l’ús de l’aparcament soterrat creix també perquè “els usuaris de l’Hospital valoren la comoditat que els suposa aparcar al mateix edifici i fer-ho amb bones condicions i preus raonables”.

  • Compartir