Sou a: Inici / Noticies / Balanç dels ajuts socials i serveis a les famílies l'any 2016

Balanç dels ajuts socials i serveis a les famílies l'any 2016

L’Ajuntament d’Igualada va destinar l’any 2016 prop de 580.000 euros a ajuts socials i serveis de suport a les famílies
20-04-2017

L’Ajuntament d’Igualada va destinar durant l’any 2016 prop de 580.000 euros en ajuts socials i serveis de suport les famílies de la ciutat, bàsicament a través diferents línies i projectes dels seus departaments d’Acció Social i Ensenyament. Segons la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, “és una prioritat absoluta pel govern municipal fer costat a aquells ciutadans i famílies que necessiten el recolzament de la seva institució més propera”. Riera considera que “des dels serveis socials municipals i des dels departaments que més estretament copsen la realitat de les persones, s’està fent un gran esforç i una gran feina d’acompanyament i de suport; ara fa uns anys l’Ajuntament va impulsar el Pacte Social per Igualada, en el moment més crític de la crisi econòmica i avui, creant nous ajuts i serveis adaptats a la realitat, seguim al costat dels ciutadans més vulnerables, amb l’objectiu que ningú quedi al marge per raons econòmiques ni de cap altra mena”.

L’àmbit de l’habitatge va ser el que va rebre una major quantitat de recursos. Es van concedir 143.000 euros en subvencions per pagar l’IBI a persones majors de 65 anys, pensionistes i famílies monoparentals i pràcticament 17.000 euros a ajudar a combatre la pobresa energètica amb ajuts per a pagar aigua, gas, llum i per a cancel·lar deutes de subministraments bàsics. A aquestes xifres cal afegir-hi més de 10.000 euros en prestacions socials per famílies en greus dificultats socioeconòmiques que contempla l’ordenança municipal reguladora de les prestacions socials de caràcter econòmic i, a banda, una aportació de més de 21.000 euros al Banc d’Articles Reutilitzables i Material Infantil. En total, doncs, els recursos destinats a aquest camp van superar els 191.000 euros.

L’apartat de l’escolarització és un altre dels que va suposar una major dedicació, al voltant d’uns 158.000 euros. Aquí cal contemplar més de 94.000 euros en beques per a l’adquisició de material escolar i llibres de text i per al programa reutilització dels mateixos que s’aplica en diferents centres de la ciutat, més de 45.000 euros en beques menjador per llars d’infants, infantil i primària, i més de 8.000 euros en ajuts per l’escolarització en escoles bressol. Tots aquests ajuts del departament d’Ensenyament es van completar amb gairebé 10.000 euros més en ajuts d’Acció Social per activitats extraescolars i menjadors.

Pel que fa a la mobilitat, es van destinar prop de 139.000 euros a ajuts directes a la ciutadania: una quantitat superior als 135.000 euros per a subvencionar títols de transport públic per persones majors de 65 anys o per aquelles que tenen algun grau de discapacitat acreditada –carnets blau i taronja– i uns 3.000 euros més a aquells casos contemplats en l’ordenança d’ajuts socials.

En l’apartat de l’alimentació i la salut, l’Ajuntament va invertir més de 90.000 euros en ajuts i serveis per les famílies. Es va fer una aportació directa de més de 55.000 euros al Banc de Queviures d’Igualada i es van destinar més de 35.000 euros a diferents capítols com el projecte Mengem Plegats, el servei d’àpats a domicili, el servei del centre obert d’estiu i els casos contemplats en l’ordenança municipal d’ajuts socials que inclouen, per exemple, articles de farmàcia, ortodòncia i òptica.

Carme Riera argumenta, finalment, que “a banda de les ajudes estrictament econòmiques, aquest Ajuntament, de la mà de diferents entitats locals, duu a terme nombroses iniciatives comunitàries de suport a les persones, que contribueixen a millorar el seu dia a dia i a afavorir la cohesió ciutadana”. Apunta, a banda, que “hi ha una aposta creixent, ferma i decidida per incrementar els recursos de l’atenció domiciliària i per tenir la millor cura de les persones amb dependència i dels seus cuidadors” i afegeix que “els serveis socials de l’Ajuntament d’Igualada són, per sobre de tot, sensibles i adequats a la realitat, accessibles a tothom i universals”.

  • Compartir