Sou a: Inici / Noticies / Balanç positiu de la segona fira BSTIM

Balanç positiu de la segona fira BSTIM

Compradors de marques punteres com Grupo Inditex o El Corte Inglés han estat a Igualada per contactar amb productors del país.
26-02-2016

L’organització de la fira de producció tèxtil BSTIM fa un primer balanç provisional molt exitós d’aquesta segona edició que ha tingut lloc a Igualada aquests 24 i 25 de febrer. Si bé el nombre de visitants s’ha mantingut respecte l’any passat amb un total de 1.400 persones, aquest any s’ha reduït la xifra d’estudiants i en canvi ha incrementat un 25% el nombre de representants de marques, és a dir, de visitants amb intenció de compra. Alguns dels compradors que han assistit a BSTIM venien en representació de marques com Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Bershka o Uterqüe del Grupo Inditex, El Corte Inglés o Nice Things, entre d’altres. També hi han assistit visitants de països tan llunyans com Estats Units o Rússia.

Els expositors que han tingut estand a l’Escorxador d’Igualada -principalment productors catalans i alguns d’altres punts de l’Estat- han destacat l’alt nivell del perfil dels visitants, que enguany han assistit a BSTIM amb objectius molt concrets i intenció real de compra. A l’espera que l’organització pugui fer més endavant un balanç econòmic de la fira, d’entrada es calcula que en aquests dos dies s’hauran pogut realitzar al voltant de 2.500 contactes comercials i es preveu que d’aquests contactes un bon nombre es convertiran en comandes en ferm les properes setmanes.

L’espai més exitós de la fira en aquesta segona edició ha estat el “Fresh Fashion”, un punt de trobada per tramitar comandes ultraràpides. BSTIM ha fet confluir la matèria prima, el productor i el comprador al mateix moment, de manera que qualsevol visitant que ha contactat amb un productor i ha trobat fil en estoc podrà tenir aquella peça fabricada i enllestida per ser posada a la venda en un termini rècord de només 21 dies. Amb aquesta iniciativa els organitzadors han volgut posar l’èmfasi en un dels grans avantatges de la producció en proximitat que és la rapidesa dels terminis  d’entrega, així com la possibilitat de fer col·leccions petites i mitjanes sobre la marxa i en  funció de la demanda del públic, a diferència dels encàrrecs que es produeixen al continent  asiàtic, que requereixen sèries molt grans i terminis molt llargs.

La conferència de Lutz Walter aplega més de cent persones i dibuixa un futur optimista· L’economista Lutz Walter, un dels experts més prestigiosos del sector tèxtil-confecció a nivell europeu, va aplegar més de cent assistents a la conferència titulada “Tendències globals que impulsen la transformació de la indústria tèxtil-confecció europea” que va tenir lloc dimecres a l’Asil del Sant Crist. Walter va dibuixar les grans tendències de canvi del sector posant l’èmfasi en aspectes com la sostenibilitat, la digitalització, la personalització del producte i la tecnologia, i es va mostrar optimista respecte el futur del tèxtil català.

BSTIM, fira de referència a Europa · La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada. La segona edició ha tingut lloc els dies 24 i 25 de febrer de 2016 al recinte de l’Escorxador d’Igualada i ha aconseguit consolidar-se com una fira europea de referència en la producció de fabricació tèxtil de proximitat.

(*informació via fira BSTIM)

  • Compartir