Sou a: Inici / Noticies / Valoració positiva del programa Joves per l'Ocupació

Valoració positiva del programa Joves per l'Ocupació

Més de la meitat dels joves participants, vint-i-quatre en total, han trobat feina fins ara, aquest 2016, després de la formació i l’orientació rebudes
26-10-2016

Durant el present any 2016, els serveis municipals d’Ocupació de l’Ajuntament d’Igualada executen la tercera convocatòria del programa Joves per l’Ocupació, projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Es tracta d’un programa que pretén millorar l’ocupabilitat de les persones joves, facilitar-ne la inserció laboral i el seu retorn al sistema educatiu. Enguany, a Igualada hi han participat quaranta joves entre 16 i 25 anys en situació d’atur i amb baixa qualificació, és a dir, que o bé no tenien l’ESO finalitzada o bé, en cas de tenir-la, no havien continuat amb els estudis postobligatoris i havien abandonat el sistema educatiu. Aquest dimecres, 26 d’octubre, ha fet balanç de la iniciativa la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, que ha afirmat que “la preparació i la inserció laboral dels nostres joves és una prioritat que els serveis d’ocupació de l’Ajuntament vetllen amb uns resultats molt satisfactoris”.

Per aconseguir opcions reals d’inserció laboral i poder retornar al sistema educatiu, s’han dut a terme diferents accions. D’una banda, una formació de 180 hores en les especialitats d’Auxiliar de Magatzem –formant-los per realitzar operacions auxiliars de recepció, col·locació, manteniment i expedició de càrregues en el magatzem, per preparar comandes i per a manipular càrregues amb el carretó elevador, amb la obtenció del corresponent carnet–, de Dependent/a: Retail de Moda i Complements –amb formació en tècniques de comunicació i venda en comerç al detall i fidelització de clients, aparadorisme, anglès comercial, dinamització i publicitat en el punt de venda, caixa enregistradora i organització i col·locació dels productes a la botiga– i de Fonaments i Instal·lació de Fibra Òptica –formant-los per poder conèixer i realitzar instal·lacions a domicili i a carrer de fibra òptica–. De l’altra, 120 hores més de formació en competències bàsiques i 80 hores de pràctiques no laborals en empreses.

Un altre aspecte treballat durant aquest programa ha estat el suport en l’obtenció del graduat en ESO a través de la plataforma de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) o de la derivació a l’escola d’adults, així com suport i orientació per cursar cicles formatius de grau mitjà a l’educació reglada. A banda d’aquestes actuacions, s’ha ofert un servei d’orientació, tutorització laboral i acadèmica als participants i la possibilitat d’adquirir experiència laboral per un període mínim de sis mesos en empreses del territori, a través de l’oferiment de contractació bonificada.

Bons índexs d’inserció laboral· Els resultats a nivell d’inserció laboral a cinc mesos vista de la finalització del programa, previst per finals del març de 2017 són, segons Chacón, molt satisfactoris.

En el curs d’Auxiliar de Magatzem, dels vint alumnes que estan participant en el programa, el 65%, tretze joves, han trobat feina i, d’aquests, un 15%, tres joves, han estat contractats a través de la modalitat subvencionada on la durada del contracte és mínim de sis mesos. En el curs de Dependent/a: Retail  Moda i Complements, dels deu alumnes que han participat en el programa, el 70%, set alumnes, han trobat feina i d’aquests, un 20%, dos joves, han estat contractats a través de la modalitat subvencionada on la durada del contracte és mínim de sis mesos. Finalment, en el curs de Fonaments i Instal·lació de Fibra Òptica, dels deu alumnes que han participat en el programa, el 40%, quatre alumnes, han trobat feina i, d’aquests, un 20%, dos joves, han estat contractats per sis mesos a través de la modalitat subvencionada.

Actualment, i fins al mes de març del 2017, els joves continuen amb l’orientació laboral i acadèmica i amb el suport per a la obtenció de la ESO. L’Ajuntament d’Igualada ja treballa en la propera convocatòria que es preveu poder iniciar a partir del mes de gener de 2017. Els joves que hi estiguin interessats, poden demanar informació a les oficines d’Ig-nova Ocupació, al c/ Lleida, 78.

  • Compartir