Sou a: Inici / Noticies / Benvinguda als nous membres del Consell dels Infants

Benvinguda als nous membres del Consell dels Infants

El Consell es va crear l’any 2017 com un mecanisme de participació que permet als escolars fer sentir la seva veu al consistori de la seva ciutat
15-11-2018

El Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada ha estat escenari aquest dimecres, 14 de novembre, de l’acte de benvinguda als nous integrants del Consell Municipal dels Infants, format per trenta escolars de la ciutat. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la tinent d’alcalde d’Acció Social, Igualtat, Infància i Joventut, Carme Riera, han encapçalat la recepció als nous membres per al curs 2018-2019, que hi han assistit acompanyats de familiars i representants dels seus centres.

En el decurs de l’acte, s’han repassat les accions dutes a terme per aquest Consell en l’últim any, destacant especialment l’inici del procés de participació, que actualment es porta a terme en tots els centres escolars d’Igualada, per a recollir propostes que ajudin a definir la futura ampliació del Parc Central, destinada al joc i el lleure infantil i familiar. També s’han acomiadat els membres sortints del Consell i l’alcalde, molt especialment, ha transmès als assistents la rellevància del segell de Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022, concedit recentment a Igualada per la UNICEF. Una Ciutat Amiga de la Infància és aquella ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents, seguint la Convenció sobre els Drets dels Infants, i promovent també una ciutadania democràtica amb i per la infància. El proper 27 de novembre, a Oviedo, la capital de l’Anoia rebrà aquesta distinció que li permet sumar-se a una xarxa formada per prop de tres-cents municipis de tot l’Estat.

Una eina de participació per als més petits · El Consell es va crear l’any 2017 i les seves funcions passen per, entre altres, establir un mecanisme estable de participació que acosti aquest sector de la ciutadania als valors de la cultura cívica, promoure un escenari educatiu i participatiu que els converteixi en subjectes actius de la ciutat i els permeti debatre sobre els temes que considerin rellevants,  desenvolupar una major sensibilitat i implicació amb el seu entorn, estimular una millor convivència entre generacions, donar a conèixer els drets i deures dels infants a la comunitat i aconseguir que les persones adultes reconeguin els drets de la infància i valorin la seva opinió.

En Consell Municipal dels Infants esta presidit per l’alcalde, n’és vicepresidenta regidora delegada de la matèria d’Infància i en formen part també els regidors responsables d’Urbanisme, Participació i Ensenyament, un regidor de cada grup municipal i, especialment, dos infants representants de cada centre educatiu de Primària de la ciutat. Concretament, un alumne de 5è i un de 6è, vetllant sempre la paritat en la composició de l’ens, essent tots ells escollits de manera democràtica pels seus companys. Al llarg del curs, el Consell celebra una sessió de treball mensual i, a més, dues sessions plenàries a l’Ajuntament.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir