Sou a: Inici / Noticies / Beques per joves dissenyadors al tèxtil local

Beques per joves dissenyadors al tèxtil local

L’objectiu d’aquests ajuts és enfortir les capacitats de disseny de les empreses i atraure talent creatiu a la ciutat i a la comarca.
09-09-2015

Atraure talent creatiu a Igualada i la comarca de l’Anoia, incentivant joves estudiants de disseny a desenvolupar la seva activitat professional o la seva especialització en empreses del sector tèxtil local. Aquest és l’objectiu del programa de beques que impulsen conjuntament l’Ajuntament d’Igualada i la Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil FITEX, que pretén alhora enfortir la capacitat de disseny de les empreses de la ciutat i millorar els seus productes i serveis.

El programa de beques està dotat amb 30.000 euros, que aporta l’Ajuntament de la ciutat, per tal que cinc empreses puguin oferir una estada de pràctiques remunerades a joves talents. Hi podran optar empreses marquistes o industrials amb una plantilla superior a cinc treballadors, que disposin d’un departament de disseny a les seves instal·lacions i d’un responsable que transmeti les característiques del producte i els objectius a assolir als dissenyadors que s’hi incorporin.

Se’n farà difusió arreu de Catalunya, en escoles i centres de formació superior amb estudis de disseny de moda. Els candidats formaran part d’una borsa custodiada per la coordinació del programa de beques i la selecció d’alumnes i d’empreses participants es farà en funció dels projectes presentats per aquestes i de l’encaix que hi puguin tenir els perfils dels estudiants. Un cop valorades les candidatures presentades pels alumnes i els projectes presentats per les empreses, FITEX enviarà a cadascuna entre quatre i cinc currículums i serà la pròpia empresa que seleccionarà el perfil òptim.

La beca tindrà una durada de vuit mesos i, durant aquest temps, FITEX actuarà com a coordinador entre els joves professionals i les indústries de la moda, gestionant les possibles incorporacions i oferint models i procediments de treball. El dissenyador rebrà una retribució de 850 euros mensuals, 600 dels quals aportats pel consistori i 250 per la pròpia empresa. En acabar, es farà un seguiment de les col·laboracions i se’n trauran conclusions, avaluant les experiències i els resultats.

Amb l’objectiu d’atraure i retenir el talent creatiu a la ciutat, en la selecció d’empreses, la coordinació del programa de beques tindrà en compte les possibilitats d’incorporació temporal o indefinida que aquests joves dissenyadors puguin tenir en les seves plantilles, un cop finalitzat el període d’execució del projecte.

Aquesta nova iniciativa conjunta entre l’Ajuntament i el sector tèxtil local s’afegeix a altres impulsades anteriorment dins del programa Anoia, punt d’origen de la moda, com per exemple la promoció del sòl industrial de la comarca, la creació d’una Oficina de Prototipatge o el naixement de la fira professional BSTIM.

  • Compartir