Sou a: Inici / Noticies / Bona valoració del tercer Festival Ànima

Bona valoració del tercer Festival Ànima

L’Institut Municipal de Cultura treballa en l’elaboració d’una programació estable a l’Ateneu, que reforci encara més l’oferta musical a Igualada
09-02-2015

El passat diumenge, 8 de febrer, va tenir lloc a l’església dels Pares Caputxins el concert de cloenda del tercer Festival Ànima de música sacra d’Igualada. En va ser protagonista el grup Musick Fyne, que va oferir un programa de música barroca amb un especial èmfasi en el compositor alemany del barroc tardà Georg Philipp Telemann. El nom d’aquesta formació procedeix d’una expressió escocesa del segle XVI, que servia per a  denominar la música culta. Els seus integrants, la igualadina Nuska Corrià, especialista en flautes de bec, el violoncel·lista Guillermo Turina i el clavecinista David Palanca, van coincidir com a estudiants de grau superior al conservatori de Saragossa i han seguit treballant la música antiga a Barcelona, on han incorporat a la formació la soprano Fernanda Sánchez.

El Festival Ànima de música sacra es va iniciar el passat 21 de desembre amb el Concert de Nadal Bach, amb cors i orquestra igualadins, i ha seguit durant els mesos de gener i febrer amb els grups Sekrets, Quatuor Vocum, Brevis et Solemnis i ara Musick Fyne. Cinc propostes que tenien com a comú denominador la música procedent de la tradició religiosa d’occident, l’anomenada música sacra des de l’Edat Mitjana fins els nostres dies, interpretada per grups professionals vinculats a la ciutat.

El tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs, mostra la seva satisfacció “per la bona acollida que ha tingut el festival, omplint pràcticament l’església en totes les actuacions” i avança les perspectives immediates de l’esdeveniment que, a partir de properes edicions, “arribarà més enllà d’Igualada per intentar esdevenir un referent musical de país”. De fet, com recorda Miserachs, Igualada “és una ciutat que viu profundament la música, celebrant anualment el festival Anòlia, el Festival Internacional d’Orgue, la festivitat de Santa Cecília i un llarg etcètera”. Per tot plegat, avança, ja s’està treballant “en una programació musical estable al Teatre Municipal l’Ateneu, que reforci la proposta global, que aposti per tots els estils i enforteixi els talents locals”. Mentrestant, en les properes setmanes, Igualada ha de viure les actuacions de l’Orquestra Simfònica del Vallès, la pianista Neus Peris i el Cor Madrigal.

El Festival Ànima ha estat novament una iniciativa de l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i l’Ajuntament d’Igualada, amb producció de l’entitat igualadina Contrapunt.

  • Compartir
Pertany a: