Sou a: Inici / Noticies / BSTIM obre portes i espera rebre més mil compradors d’arreu

BSTIM obre portes i espera rebre més mil compradors d’arreu

Més de 60 productors tèxtil catalans estaran en contacte amb compradors de països com Rússia, Alemanya, Anglaterra, Estats Units, Bulgària i Portugal.
25-02-2016

Aquest matí ha obert portes la fira de producció tèxtil BSTIM, que se celebrarà fins demà al recinte firal de l’Escorxador d’Igualada. BSTIM ha aconseguit en aquesta segona edició fer un salt internacional, ja que s’hi han inscrit compradors de països com Rússia, Alemanya, França, Anglaterra, Estats Units, Bulgària i Portugal.
 
L’objectiu és que aquests compradors coneguin de primera mà el potencial de producció tèxtil que té el país i apostin per fabricar aquí part de la producció que actualment produeixen al continent asiàtic. S’espera que l’assistència de compradors aquests dos dies superi el miler de visitants vinculats al sector tèxtil i moda, i l’organització espera que es puguin tancar el màxim d’acords possibles amb els més de seixanta productors locals que van cobrir en un termini rècord les places d’expositors disponibles.
 
L’acte inaugural s’ha celebrat aquest matí amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa, l’alcalde d’Igualada Marc Castells, els presidents de les dues entitats coorganitzadores: Joan Domènech de Fira d’Igualada i Joan Gabarró de l’agrupació tèxtil FAGEPI, i la delegada del Departament d’Empresa a la Catalunya Central Bàrbara Minoves, a més d’altres autoritats.
 
Mercè Conesa ha posat en valor la col·laboració publico-privada per generar progrés i noves oportunitats. Per la seva banda Marc Castells ha destacat el caràcter industrial d'Igualada i ha anunciat que l'Ajuntament d'Igualada no només seguirà apostant per BSTIM sinó augmentarà el recinte firal responent a l'impuls del sector. El president de Fira d’Igualada Joan Domènech ha volgut remarcar que BSTIM "vol ser un referent del gènere de punt al sud d'Europa".

I el president de FAGEPI Joan Gabarró ha posat l’èmfasi en la remuntada que viu el sector, posant com a exemple l'increment del 7% en la producció tèxtil a nivell estatal i l'augment de l'ocupació del sector en un 4,2% en els darrers dos anys.

L’espai de comandes ultraràpides Fresh Fashion, la novetat més esperada · L’espai de la fira que més expectativa ha generat en aquesta primera jornada és el “Fresh Fashion”, un punt de trobada per tramitar comandes ultraràpides. Els productors que hi participen es comprometen a entregar les comandes en només 21 dies si hi ha fil en estoc. Al “Fresh Fashion”, la fira BSTIM fa confluir la matèria prima, el productor i el comprador al mateix moment de manera que qualsevol visitant que contacti amb un productor i, junts, escullin una matèria prima disponible, podrà tenir aquella peça fabricada i enllestida per ser posada a la venda en un termini rècord.

Amb la posada en marxa de l’espai Fresh Fashion els organitzadors volen posar l’èmfasi en un dels grans avantatges de la producció en proximitat que és la rapidesa dels terminis d’entrega, així com la possibilitat de fer col·leccions petites i mitjanes sobre la marxa i en funció de la demanda del públic, a diferència dels encàrrecs que es produeixen al continent asiàtic, que requereixen sèries molt grans i terminis molt llargs, fet que fa reduir la capacitat de reacció a les marques davant les demandes dels compradors finals

Núria Costa, guanyadora del concurs de disseny per a joves creadors ·  Vuit joves estudiants de disseny havien estat escollits pel comitè d’advisors de la fira BSTIM per passar a la final del concurs de joves dissenyadors d’entre les diverses propostes rebudes per part dels alumnes de les escoles de disseny LCI - FD Moda, La Llotja i ESDI. La guanyadora ha estat Núria Costa de l'escola ESDI.

El concurs de disseny de la fira BSTIM aquest any tenia com a temàtica “Knitting a Rebel Soul” i els concursants van presentar propostes creatives inspirades en l’època de finals dels anys 60 i 70. Les propostes realitzades, principalment en punt i amb una intenció comercial, havien d'incloure instruccions i detalls tècnics sobre la seva fabricació, impulsant als joves dissenyadors a trobar el punt de connexió entre creativitat i industrialització. Les vuit propostes finalistes han estat produïdes per empreses industrials expositores de BSTIM i estan exposades durant els dos dies que dura la Fira.

BSTIM, fira de referència a Europa · La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada. La segona edició tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer de 2016, i vol convertir-se en la fira europea de referència en la producció de fabricació tèxtil de proximitat.

(*notícia via BSTIM)

IMAGES DE LA FIRA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir