Sou a: Inici / Noticies / Cal Badia, a punt per a la seva transformació

Cal Badia, a punt per a la seva transformació

A partir d’aquí s’iniciaran les obres d’adequació de l’espai i es constituirà un grup motor de joves que farà el seguiment del procés.
20-02-2015

Aquest dijous, 19 de febrer, s’ha celebrat el taller de posada en comú de les conclusions del procés participatiu Despertem Cal Badia?, impulsat pel Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada i que té com a objectiu crear un espai per iniciatives juvenils a l’antiga torre de Cal Badia.

Des del passat mes d’octubre, més d’un centenar de joves han participat d’aquest procés, que ha servit per definir els usos de l’espai i el model de gestió per transformar aquest emblemàtic edifici de la ciutat. L’immoble és propietat de l’Ajuntament des del 1997, però fins al moment ha estat en desús.

A aquesta darrera sessió del procés participatiu hi han assistit Josep Oliva, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, organisme que ha subvencionat el procés; i l’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Marc Castells, que ha volgut remarcar “l’aposta política de l’equip de govern a l’hora de fer costat a les iniciatives dels col·lectius joves de la ciutat i el convenciment que, des de l’inici, calia involucrar en el projecte les entitats que en el futur faran ús d’aquest equipament”.

De la seva banda, el regidor de Joventut, Joan Requesens, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts en aquest projecte que, segons ha apuntat, “és sens dubte el més ambiciós del departament”. Requesens va voler destacar dues de les principals virtuts del fet d’haver impulsat Despertem Cal Badia?. En primer lloc, la idea que “amb aquest procés, es corresponsabilitza els joves en les polítiques públiques de la ciutat” i, en segon lloc, el fet que “s’ha desenvolupat un nou mètode que incorpora les noves tecnologies i adopta noves pràctiques de les polítiques públiques, fent partícip el ciutadà de la presa de decisions”.

Un cop finalitzat el procés participatiu per definir el projecte, ara s’han d’iniciar les obres d’adequació de l’espai i constituir en paral·lel un grup motor de joves que continuarà reunint-se per fer el seguiment del procés.

Durant l’acte d’aquest dijous, s’ha visionat un vídeo sobre el procés participatiu, que estarà disponible a la web del departament www.igualadajove.cat

  • Compartir
Pertany a: ,