Sou a: Inici / Noticies / Caminada per a conèixer la Igualada cardioprotegida

Caminada per a conèixer la Igualada cardioprotegida

L'EAP Igualada Urbà de l'ICS planteja una caminada, pel Dia Mundial de l'Activitat Física, que permetrà conèixer tots els punts de la ciutat dotats de desfibril·ladors públics.
30-03-2016

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Igualada Urbà de l’ICS, que periòdicament organitza accions de promoció de la salut entre les quals hi ha caminades per als usuaris del centre, ha tingut una singular iniciativa per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. La seva proposta, per al divendres 8 d’abril, és caminar per diferents punts de la població on aquest mes de gener passat van entrar en servei diversos desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

Igualada és actualment una de les ciutats més ben cardioprotegides, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i diverses empreses privades. Així, als disset aparells que hi havia a diferents equipaments municipals de concurrència pública, cal afegir-hi els sis que s’han instal·lat a diversos carrers i places. Estan ubicats a la carretera de  Manresa (que és a tocar de la Sagrada Família), a la zona del Molí de Nou (a l’Escola Emili Vallès), a l’IG-Nova Tecnoespai, a la ronda del Rec, a la plaça del Rei i a la plaça Cal Font.

Aquesta caminada tan especial començarà el seu recorregut a un quart de deu davant mateix del Centre d’Atenció Primària Anoia (al passeig de Verdaguer, 170, d’Igualada) i tindrà una durada aproximada de tres hores. S’ha previst que s’aprofitarà la sortida per fer una explicació del funcionament d’aquests desfibril·ladors automàtics, pensats perquè qualsevol persona pugui utilitzar-los de forma ràpida, encara que no tingui coneixements sanitaris, quan s’adoni que algú pateix un atac de cor i ha quedat inconscient.

Per prendre part en la caminada no cal cap inscripció prèvia. Únicament, cal presentar-se al punt de sortida i s’ha de portar l’esmorzar perquè els organitzadors preveuen fer una parada a mig recorregut per recuperar forces.

En els darrers tres anys s’han dotat de desfibril·ladors externs automàtics les instal·lacions següents: l’Estadi Atlètic, el Parc del Xipreret, el camp de futbol i les pistes internes i externes de Les Comes i altres equipaments culturals, com ara el Teatre Municipal l’Ateneu, el Museu de la Pell, la Biblioteca Central i l’Escola de Música, i altres edificis municipals: l’Ajuntament mateix, el Mercat de La Masuca, el Centre Cívic de Fàtima, l’Espai Cívic Centre i la Comissaria del 092. A banda d’aquests desfibril·ladors, tres cotxes de la policia local van equipats amb equips portàtils cosa que facilita una actuació immediata en cas d’aturada cardíaca fins a l’arribada del SEM. Finalment, n’hi ha tres més: al Gimnàs Esquaix Igualada i a les piscines del Molí Nou i de Les Comes, del Grup Aquasos.

(*informació via ICS)

  • Compartir