Sou a: Inici / Noticies / Campanya de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena contra la LGTBI Fòbia

Campanya de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena contra la LGTBI Fòbia

Amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI Fòbia que inclou diverses accions que es desenvoluparan duran el mes de maig a la Conca d’Òdena.
10-05-2016

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) impulsa la campanya #transformalamirada amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI Fòbia que inclou diverses accions que es desenvoluparan duran el mes de maig a la Conca d’Òdena.

En el marc del II Pla d’Igualtat de Gènere de la MICOD 16/19 es duran a terme accions de sensibilització sobre el col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals i Intersexuals amb l’objectiu de visualitzar el col·lectiu i eradicar qualsevol forma d’assetjament que rebi. Els ajuntaments de la Mancomunitat penjaran la bandera irisada LGTBI i les biblioteques de la conca –Biblioteca Central d’Igualada, Biblioteca Mont-Àgora, Biblioteca de Vilanova del Camí i Biblioteca Municipal Mossèn Cinto Verdaguer de La Pobla de Claramunt– aproparan literatura, contes i pel·lícules especialitzades en el col·lectiu LGTBI durant la setmana del 17 de maig a l’entrada dels seus equipaments.

També en el marc de commemoració del 17 de maig, Eugeni Rodríguez, Director de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), donarà a conèixer el treball que s’està desenvolupant des de l’OCH el qual centralitza les denúncies per motiu de LGTBI fòbia a nivell de Catalunya.

El 2015 ha estat el primer any complet d’aplicació de la Llei 11/2014, per garantir els drets de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals i per eradicar la homofòbia, transfòbia i bifòbia. Segons l’informe de l’Estat de la LGTBI Fòbia a Catalunya 2015, l’OCH ha registrat un total de 113 incidències per LGTBI fòbia a Catalunya. Per col·lectius, més de la meitat de les incidències registrades per l’OCH van ser cap a homes gais o bisexuals (55,7%). En segon lloc, les incidències cap a tot el col·lectiu LGTBI, és a dir Generalistes (16,8%). Aquestes es defineixen per anar dirigides a tot el col·lectiu. Les incidències registrades a persones trans (13,3%) i a dones lesbianes o bisexuals suposen més del 10% cadascuna (11,5%).

La  resta  de  col·lectius registren 1 cas cadascun, que són una persona específicament bisexual (0,9%), una persona heterosexual (0,9%) i altres (0,9%). Val a dir que el 2015 s’ha registrat a l’OCH la primera incidència per LGTBI fòbia d’una persona heterosexual, per tant, es tractaria de discriminació per error, assignant a una persona heterosexual una identitat del col·lectiu LGTBI. Finalment, a la categoria d’ “altres”, la incidència va ser causada per associar una persona al col·lectiu LGTBI, però es desconeix la seva orientació sexo-afectiva i la seva identitat de gènere.

Eugeni Rodríguez aproparà les claus per a la implementació de la llei 11/2014 a nivell local i aportarà les eines i recursos dels quals disposem per tal de fer front a la LGTBI fòbia. La xerrada tindrà lloc el proper 24 de maig, a les 19 hores, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí.

(*informació via MICOD)

  • Compartir