Sou a: Inici / Noticies / Campanya 'Love this red' del departament de Sanitat i Salu Pública

Campanya 'Love this red' del departament de Sanitat i Salu Pública

Aquesta iniciativa sorgeix del procés participatiu 'Salut i Dones', que va tenir lloc del juliol del 2017 al juliol del 2018
29-05-2019

El departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, en el marc del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones que es commemora cada 28 de maig, ha llançat la campanya Love this red per tal de desnegativitzar i visibilitzar la menstruació.

Aquesta iniciativa sorgeix del procés participatiu Salut i Dones, que va tenir lloc del juliol del 2017 al juliol del 2018 i que va permetre copsar les principals demandes, inquietuds i necessitats de les dones que hi varn participar en relació a la seva salut.

En la nostra cultura, la menstruació és considerada un tema tabú que s’ha ocultat i invisibilitzat sistemàticament. És una situació de menyspreu als cossos de les dones, que genera impactes negatius en la seva salut física i mental. La campanya Love this red reivindica visibilitzar la regla sense estigmes ni vergonyes, apoderar a les dones en relació al coneixement dels seus cicles vitals i donar a conèixer tots els mètodes de recollida del sagnat existents.

La imatge de la campanya és de la il·lustradora igualadina Raquel Riba, coneguda pel seu alter ego Lola Vendetta. La campanya es pot seguir al PERFIL d'Instagram del departament de Sanitat i Salut Pública.

  • Compartir