Sou a: Inici / Noticies / Campanya per conscienciar sobre el fet que la contaminació de mars i oceans comença als nostres carrers

Campanya per conscienciar sobre el fet que la contaminació de mars i oceans comença als nostres carrers

L’entitat Igualada pel Clima amb el suport de l’Ajuntament realitza aquesta campanya que ha pintat missatges a diversos embornals dels carrers d’Igualada
16-06-2021

En el marc del dia Mundial dels Oceans, l’entitat Igualada pel Clima amb el suport del departament de medi ambient de l’Ajuntament d’Igualada ha començat la campanya de conscienciació: “Aquí comença el mar”. Seguint la iniciativa d’altres ciutats, es pinta el lema en alguns dels embornals de la ciutat, sobretot els més propers a bars i restaurants i a les zones més comercials i transitades de la ciutat, per tal de conscienciar a la gent que no s’ha de llençar res al terra, ni papers, ni plàstics, ni burilles perquè tot el que es llença o arriba a les clavegueres acaba arribant al mar. El text s’ha realitzat amb pintura efímera que acaba desapareixent en unes setmanes.

Cada any, 4,5 bilions de burilles acaben a la natura en tot el planeta, una deixalla massiva i tòxica que contamina rius, mars i oceans. Una sola burilla de tabac pot contaminar entre 8 i 10 litres d’aigua del mar i fins a 50 litres d’aigua dolça i són causa de mortalitat directa en aus, cetacis, peixos i rèptils.

La campanya acompanya el lema ‘Aquí comença el mar’ amb el dibuix de diferents animals marins per conscienciar de la responsabilitat de tots per mantenir íntegre el seu ecosistema.

Aquesta campanya es repetirà els propers divendres fins a pintar tots els punts que s’han escollit. Si algú vol sumar-se a la iniciativa pot posar-se en contacte amb Igualada pel clima al correu igualadaxclima@gmail.com o a les xarxes socials.

  • Compartir