Sou a: Inici / Noticies / Carles Figueras guanya l'European Balloon Festival

Carles Figueras guanya l'European Balloon Festival

L’encesa nocturna de globus aerostàtics Night Glow Piromusical posa el punt i final al 20è European Balloon Festival que s’ha celebrat a Igualada.
10-07-2016

Aquesta nit de dissabte els pilots participants a l'European Balloon Festival han il·luminat simultàniament l’interior dels seus globus al ritme de la música per crear un espectacle de llum i color que ha reunit milers de persones al camp de vol de l’Avinguda Catalunya d’Igualada. Enguany s’ha pogut gaudir també del piromusical a càrrec de Pirotècnia Igual que acompanya el Night Glow. Tot plegat, un espectacle únic que ha tancat la vintena edició del festival de globus més important de l'Estat.

Abans del Night Glow ha tingut lloc la gala d’entrega de premis als equips participants. El pilot igualadí Carles Figueras, de l'equip Globus-Kontiki, ha resultat guanyador absolut de la competició d’enguany, seguit de Maria Luisa Cabañero de Castella la Manxa, i de l'odenenc Aleix Rodríguez. L’equip de Xile amb el pilot Christian Millás al capdavant s’ha endut el premi al globus que venia de més lluny, el guanyador de la lliga Ultramagic per a pilots joves ha estat per Aleix Rodríguez, i el premi al pilot internacional que ha participat en més edicions de l'European Balloon Festival ha estat pel britànic David Baker, que ha participat en pràcticament totes les edicions del festival.

Des que dijous es va iniciar la competició, la cinquantena de pilots participants han hagut d’anar realitzant diverses proves de vol, com la llebre o la diana, i aconseguir punts per a la classificació final. Després de l’èxit del Vol de Ciutat en l’edició anterior, enguany s’ha repetit aquesta espectacular enlairada des de les places del centre de la ciutat, fet que ha propiciat que aquest passat divendres els igualadins veiessin més globus que mai damunt mateix de la ciutat.

Des de l’organització es fa una valoració molt positiva del certamen tant per la part esportiva com per la multitudinària participació de persones vingudes d'arreu. Les condicions meteorològiques han estat favorables durant els dies del festival i els globus s’han pogut enlairar tant al matí com a la tarda, sense que s'hagués de suspendre cap vol a causa del temps. 

A més dels globus, enguany també han tingut molt protagonisme les activitats realitzades durant quatre dies als Iglús de Vent, construccions d’aire fetes amb teles reciclades de globus que han ocupat diversos espais d’Igualada i han fet participar entitats de la ciutat i igualadins de totes les edats en activitats culturals, esportives, gastronòmiques i creatives.

L’European Balloon Festival ·  L’European Balloon Festival ja s’ha consolidat com la concentració de globus més important de l’Estat i una cita molt esperada pels pilots i per les més de 25.000 persones que participen cada any en el Festival. Està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, l’empresa fabricant de globus Ultramagic i l’empresa de vol Globus Kon-Tiki i es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics.

Els prop de cinquanta globus que han participat a l’European Balloon Festival d’aquest 2016 provenien de països d’arreu d’Europa com Suïssa o Anglaterra però també hi han assistit equips provinents de països més llunyans com Taiwan, Mèxic o Brasil.

IMATGES DE LA CLOENDA DEL FESTIVAL A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir