Sou a: Inici / Noticies / Carles Puigdemont, protagonista de la Diada a Igualada

Carles Puigdemont, protagonista de la Diada a Igualada

El Teatre Municipal l’Ateneu ha acollit els actes institucionals a la capital de l’Anoia de la Diada Nacional de Catalunya.
09-09-2015

L’alcalde de Girona i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, ha estat protagonista aquest dimecres, 9 de setembre, dels actes institucionals de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Igualada, celebrats al Teatre Municipal l’Ateneu.

Puigdemont, en relació a la importància de les eleccions del proper 27 de setembre, ha assegurat que “tots els qui ens seguiran seran hereus de les decisions que prenguem ara; les podran gaudir o les hauran de patir, depenent del que triem i de com ho fem després”. Per tot plegat, creu que “el que fem i el que decidim aquests dies cobra una transcendència impressionant”.

Aprofundint en l’eix de la conferència, que duia per títol La transició nacional des dels Ajuntaments, el president de l’AMI afirma que “sense els ajuntaments no hi hauria procés ni opcions d’èxit, seria una idea política mancada de la base territorial que en garantís la seva comprensió i la seva assimilació per part de la societat”. Al seu entendre, a més, els ajuntaments i els càrrecs locals electes han de tenir un paper fonamental des del 27-S, a partir “del moment que el nostre Parlament i el nostre Govern posin en marxa les lleis i les mesures que han de culminar amb la consecució de l’Estat català”. Afegeix que “els alcaldes i regidors d’aquest mandat tindrem un plus de responsabilitat, perquè ho haurem de fer més bé que mai, garantint que tot, absolutament tot, funcioni bé i millor”.

Segons Puigdemont “si ens disposem a fer un nou país i hi dediquem esforços i riscos és perquè ni ens convé com funciona l’Estat espanyol ni tenim cap esperança en la seva transformació si Catalunya en continua formant part com a comunitat autònoma”. Per tant, apunta, el nou país “no pot replicar un model similar o inspirat en el funcionament de l’Estat espanyol que ja coneixem, caldrà innovar i aprofitar l’oportunitat per situar-nos a l’avantguarda dels sistemes polítics i socials del món occidental”. El president dels municipis per la independència es mostra convençut, a més, que “edificarem un Estat modern, democràtic i exemplar, un Estat eficient, competent i eficaç, que situï el ciutadà i no la burocràcia en el centre de l’acció pública” i assegura que “si hi ha por que ens en sortim i demostrem que això és possible, i que és possible fer-ho bé, molts tindran un problema”.

Carles Puigdemont conclou, finalment, que “els ajuntaments sobiranistes hem anat més lluny que mai, ens hem posat al servei del nostre país pel que convingui i no tinc cap dubte que, quan vingui el moment de comprometre’s de debò, els ciutadans faran costat a la seva institució de referència i l’ajudaran a complir bé la funció que les circumstàncies li han encomanat”.

Els actes a l’Ateneu han comptat amb la presència bona part dels regidors del consistori, de les diputades al Parlament de Catalunya Maria Senserrich i Alba Vergés, i d’alcaldes i regidors de diferents municipis de la comarca de l’Anoia. A la finalització, integrants de l’històric regiment de Miquelets de Catalunya han encapçalat la comitiva d’autoritats i assistents fins a la plaça de l’Ajuntament.

Un cop allà, s’han disparat salves d’honor, s’ha hissat la Bandera de Catalunya i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha adreçat als congregats afirmant que “a les portes del 27 de setembre, podem dir que aquest és un moment per mirar endavant i mirar més amunt, és moment de prendre decisions valentes i ho hem de fer sense rancúnia ni retrets, hem de passar pàgina amb l’entusiasme d’aquell que construeix una nova vida”. Castells ha afegit que “volem construir un nou Estat, un país amo dels seus recursos, del seu patrimoni i dels seus símbols, un país amb un futur ple d’oportunitats per als nostres fills i els nostres néts”.

Per a tancar els actes, s’ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, per part de tots els assistents.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir