Sou a: Inici / Noticies / Cent activitats a la nova Boixeta Cultural d'Estiu

Cent activitats a la nova Boixeta Cultural d'Estiu

Sant Joan, la Festa Major, l’Anòlia, l’European Balloon Festival, el Vadefoodies i l’Estival de Jazz, plats forts de l’agenda d’estiu.
01-06-2016

El departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada ha publicat una nova edició de La Boixeta, l’agenda que recull bona part de les propostes de cultura, oci i lleure que es podran gaudir a Igualada durant els mesos d’estiu, entre el juny i l’agost. S’hi apleguen, en aquesta ocasió, una quinzena d’exposicions i més de noranta activitats. En total, doncs, més d’un centenar de propostes que permetran gaudir la cultura i la tradició a la capital de l’Anoia.

La programació arriba, com és habitual, marcada per dos esdeveniments: Sant Joan i la Festa Major, que enguany se celebrarà del 22 al 29 d’agost. La revetlla de Sant Joan comptarà amb la tradicional arribada de la Flama del Canigó, portada en relleus des de la Catalunya Nord, amb l’habitual correfoc i enguany, a més, amb una revetlla organitzada per l’Associació de Gent Gran d’Igualada al recinte de l’antic Escorxador, que tindrà música, foguera i coca per a tothom. Pel que fa als detalls de la Festa Major, com també la seva imatge, es donaran a conèixer en les properes setmanes.

Com cada any per aquestes dates, les propostes musicals seran també un dels plats forts de la programació cultural: pop, rock, soul, jazz, òpera, cobles i bandes ompliran places i carrers. Destaquen, especialment, al juny l’Estival de Jazz i, al juliol, una nova edició de l’Anòlia Estrella Damm. La primera cita proposarà vetllades íntimes en diferents espais de la ciutat i, la segona, al pati de la Cotonera i al Cercle Mercantil, portarà noms com Manel, Oques Grasses o l’Elèctrica Dharma que, a Igualada, s’acomiadarà dels escenaris actuant amb Comediants. Destaca també, el 12 de juny, el 88è Aplec de la Sardana al Parc de l’Estació Vella.

El festival gastronòmic Vadefoodies, els dies 1 i 2 de juliol, tornarà a omplir el Museu de la Pell amb noves tendències, xerrades i degustacions al voltant de la cuina. Una setmana més tard, entre el 6 i el 10 de juliol, els globus aerostàtics conqueriran novamentel cel d’Igualada i l’Anoia amb el 20è aniversari de l’European Balloon Festival.

Pel que fa al Teatre Municipal l’Ateneu, destaca Ser-ho o no. Per acabar amb la qüestió jueva, amb Josep Maria Flotats, que el 5 de juny acomiadarà la present temporada. L’Escola Municipal de Teatre La Tarima, de la seva banda, farà al juny la seva desena Marató i, en el capítol de la dansa, a més de diferents propostes, destaca, el 22 de juliol, una masterclass amb el coreògraf Ramon Oller, un dels referents de la dansa a Catalunya.

Les celebracions tindran un protagonisme especial: del 3 al 5 de juny, les festes del barri del Sant Crist; el 17 de juny el 20è aniversari del Casal Cívic Montserrat; el 20 de juny la festa de final de curs de l’Escola Municipal de Música i, del 22 al 24 de juliol, les festes del barri de Xauxa.

La Biblioteca Central suma novament a La Boixeta els seus clubs de lectura, hores del conte, projeccions cinematogràfiques i tallers; el Museu de la Pell les seves exposicions permanents i temporals, un cicle de xerrades al voltant del passat arqueològic dels Prats de Rei, les visites guiades i els recitals del cicle poètic i musical De Pell Sensible a Cal Granotes; l’Ateneu Igualadí el seu CineClub, Pantalla Oberta i dimarts de Diàlegs; l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran les conferències dels dilluns i, a la Igualadina Cotonera, l’Ajuntament hi tornarà a oferir projeccions de cinema d’estiu en versió original.

La Boixeta es pot consultar en format digital AQUÍ i es pot recollir en format paper als equipaments culturals habituals.

  • Compartir