Sou a: Inici / Noticies / Cinc persones detingudes i sis més investigades, en relació amb els aldarulls del dia 31 d’octubre

Cinc persones detingudes i sis més investigades, en relació amb els aldarulls del dia 31 d’octubre

La investigació atribueix a aquestes onze persones quatre delictes: danys, atemptat a l’autoritat, desordres públics i manifestacions il•lícites
26-11-2020

L’alcalde, Marc Castells, ha comparegut aquest dimecres, acompanyat de la tinenta d’alcalde, Carlota Carner, i dels comandaments dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, per explicar les novetats que s’han produït en la investigació oberta arran dels greus aldarulls que es van produir a diversos carrers de la ciutat d’Igualada la nit del 31 d’octubre.

En concret, a part de les quatre detencions que es van fer el mateix dia dels fets, aquest dimarts s’ha produït la detenció d’un altre dels organitzadors dels aldarulls i també hi ha sis persones més investigades. En total, doncs, hi ha onze persones, tres de les quals són menors d’edat, que han estat posades a disposició judicial en relació amb aquest cas.  A les persones implicades se’ls imputen quatre delictes: danys, atemptat a l’autoritat, desordres públics i manifestacions il·lícites, atès que el motiu de la trobada era delinquir. Castells també ha anunciat que l’Ajuntament d’Igualada es personarà en la causa.

L’alcalde ha agraït la col·laboració ciutadana, arran de la crida que es va fer per recollir imatges i informació sobre els fets, i també ha posat en valor l’alt grau de col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, tant en el moment en què es van produir els fets com durant tota la investigació.

Castells ha asseverat que “vam viure uns comportaments innaceptables. Ho són sempre, però encara ho són més en la situació de complexitat que estem vivint aquests darrers mesos per la pandèmia. Igualada, que ha patit tant per aquesta situació, no es pot permetre aquests comportaments”.

L’alcalde també ha destacat que “la policia està destinant el màxim dels seus esforços a gestionar correctament les restriccions que, per motius de seguretat, ens venen imposades i són les que hem de complir si volem preservar i garantir la salut dels ciutadans, sense deixar de vetllar per la seguretat ciutadana”.

Castells ha explicat que la gravetat dels fets feia necessari respondre-hi amb determinació “per preservar el bé més preuat dels igualadins, que és poder conviure en pau”.

  • Compartir