Sou a: Inici / Noticies / Cinquanta globus aerostàtics competiran al cel d’Igualada de l’11 al 14 de juliol

Cinquanta globus aerostàtics competiran al cel d’Igualada de l’11 al 14 de juliol

Al vol inaugural es podrà veure per primera vegada la Càpsula Aeroestàtica Espacial, una cistella tancada i pressuritzada per fer volts de gran altitud Durant tota la setmana hi haurà “Nits de Llum”: vols captius en globus a la Plaça de Cal Font i Iglús de Vent en diferents indrets de la ciutat
26-06-2024

L’European Balloon Festival, el certamen de globus aerostàtics més important del sud d’Europa, se celebrarà a Igualada de l’11 al 14 de juliol amb cinquanta globus aerostàtics provinents de països com Anglaterra, França, Brasil, Mò- naco, Itàlia, Suïssa, Tunísia o Marroc que competiran al costat de la trentena de pilots catalans i espanyols per endur-se el trofeu del festival.

Enguany, l’European Balloon Festival serà l’escenari d’una estrena mundial: es presentarà la Càpsula Aerostàtica Espacial, una cistella ben diferent a les habituals dels globus aerostàtics, ja que es tracta d’una cabina preparada per volar a 20 mil metres d’altura, tancada i pressuritzada, desenvolupada per l’empresa aeroespacial Zero 2 Infinity i adaptada per Ultramagic, l’empresa igualadina especialitzada en globus aerostàtics.

Una altra de les novetats d’enguany són les Nits de Llum, que ompliran la ciutat de globus nocturns durant tota la setmana. Per primera vegada, dilluns 8, dimarts 9 i dimecres 10 a les 21.30h a la Plaça de Cal Font es faran vols captius en globus (s’alçaran amb els passatgers a la cistella però sense arribar a enlairar-se), seran 150 vols gratuïts que se sortejaran entre els participants al concurs que es farà a les xarxes socials del festival. A més dels vols captius, les Nits de Llum també inclouen espectacles en Iglús de Vent, és a dir, en teles de globus reciclades instal·lades en diferents punts cèntrics de la ciutat que, des de dilluns i fins dissabte, acolliran nombroses activitats culturals i lúdiques a càrrec de les entitats de la ciutat.

La 28ena edició de l’European Balloon Festival comptarà, com és habitual, amb els tradicionals vols de matí –de dijous a diumenge- i dels vols de tarda –de dijous a dissabte- des del Parc Central, excepte l’enlairament de divendres al matí que es farà des de diferents places de la ciutat.

Per tal de garantir la seguretat dels espectadors i i donar cabuda a la gran quantitat de persones que venen d’arreu del país a Igualada especialment la nit de dissabte, l’organització ha modificat la distribució del camp de vol del Parc Central per ampliar-ne l’aforament i mantenir una distància de segu- retat entre els espectadors i els globus durant els vols de tarda. També es demana als veïns d’Igualada i municipis del voltant que hi assisteixin a peu o en transport públic i que evitin portar taules, cadires o d’altres objectes de pícnic que dificultin l’evacuació o el pas dels globus a la zona de gespa del parc.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el patrocini de GPU i Vitogas, i la col·laboració de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent i Anoia Balloons. Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar amb un dels equips participants com a passatger.

El programa específic dels vols i el programa d’actes general es poden consultar al web www.ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram.

“Nits de Llum” i “Un Dia amb globus”, per viure els globus tota la setmana

 

Una de les característiques dels globus aerostàtics és que només poden volar a primera hora del matí o a al capvespre, quan les condicions atmosfèriques són més favorables perquè minva el vent. Precisament amb l’objectiu que durant la resta d’hores del dia es puguin veure i viure els globus, encara que no siguin al cel sinó a terra, l’Ajuntament d’Igualada ha ideat Un Dia amb Globus, amb espectacles dins Iglús de Vent, i unes Nits de Llum, amb vols captius en globus aerostàtics a la Plaça de Cal Font acompanyats d’iglús de vent amb activitats culturals.

Els vols captius tindran lloc dilluns 8, dimarts 9 i dimecres 10 a les 21.30h a la Plaça de Cal Font d’Igualada, i estan especialment pensats per aquells que vulguin viure l’ex- periència d’enfilar-se a una cistella i enlairar-se a pocs metres d’alçada, sense arribar a prendre el vol. Els vols captius seran gratuïts i se sortejaran entre els participants al sorteig que s’organitzarà a través de les xarxes socials del Festival. Es sortejaran 75 vols dobles, és a dir que podran volar de manera gratuïta 150 persones (majors de 5 anys).

Els Iglús de Vent van néixer de la mà de l’artista igualadí Jordi Enrich, i des de fa una dotzena d’anys són un element imprescindible de l’European Balloon Festival. Un cop les teles dels globus ja han esgotat la seva vida útil i no poden volar més, Enrich les recicla i les reconverteix en cúpules d’aire i colors que acullen tota mena d’activitats lúdiques i culturals protagonitzades per diferents entitats de la ciutat. Enguany, des de dilluns i fins dissabte, s’hi faran concerts, tallers, exposicions, contacontes, xerrades, classes de ball, recitals de poesia, massatges per a nadons i fins i tot un “scape room”.

Una de les novetats d’enguany, pensada especialment per als visitants de fora la ciutat o d’altres indrets de la comarca que vulguin fer una immersió al món dels globus, és l’Un Dia amb Globus de dissabte 13 de juliol. Mentre no es faci l’hora del vol de tarda, durant tot el dia hi haurà iglús de vent a l’Escorxador amb concerts de corals igua- ladines, a l’eslgésia del Roser amb música i al Museu de la Pell d’Igualada amb l’exposició “Què és un iglú de vent?” .

Es pot consultar l’agenda completa d’activitats en iglús de vent a la web www.ebf.cat.

Dissabte Night Glow en un Parc Central més gran i més segur

 

La nit del dissabte 13 de juliol tornarà a ser la més esperada del festival, amb la tradicional encesa nocturna de globus Night Glow i el primer concert del festival Anòlia, a càrrec de La Banda del Coche Rojo, un grup de versions amb llarga experiència i un variat repertori que va des del reggaeton més caribeny finsa la música en català del moment, passant pel techno, el pop i els clàssics de sempre.

Per tal de poder ampliar l’aforament i donar, així, cabuda als milers de d’assistents provinents d’arreu del país, l’organització ha fet canvis en la distribució dels espais: l’escenari se situarà en un angle del parc i els diferents carrils de l’Avinguda Catalunya esdevindran espai per al públic, amb foodtrucks i barres de servei de menjar i begu- des. En els vols de tarda, per motius de seguretat, l’espai destinat als globus es mantindrà a certa distància del públic assistent. Enguany s’ha ampliat l’oferta de restauració i es demana als assistents que, en cas de portar-se el sopar, no instal·lin taules, cadires ni altres objectes que puguin dificultar l’evacuació o el pas dels vehicles dels pilots per la zona de gespa.

Pel que fa a l’aparcament, l’organització habilitarà places d’aparcament a la zona de l’entrada del polígon de Les Comes per Can Roca (sortida de l’autovia número 555), a uns quinze minuts caminant del Parc Central. Tot i així, es demana a tots els veïns d’Igualada i municipis propers que hi acudeixin caminant o bé en transport públic, ja que es preveuen nombroses alteracions de mobilitat amb diversos carrers tallats. Just al costat del camp de vol, davant de l’edifici Ignova, es reservaran places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

  • Compartir
Pertany a: