Sou a: Inici / Noticies / Cinquena edició del programa Cultura Emprenedora a l'Escola

Cinquena edició del programa Cultura Emprenedora a l'Escola

Alumnes de cinc centres igualadins ja han constituït les seves cooperatives i ara es troben en fase de desenvolupament del producte.
24-02-2016

Aquest 2016 es duu a terme novament a Igualada el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament, i que té com a objectiu estimular i fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior de l’Educació Primària, per desenvolupar valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria.

El projecte es desenvolupa enguany en quaranta-sis municipis de la província i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. En total, engloba gairebé 3.900 alumnes i està prevista la creació de 170 cooperatives escolars. Enguany a Igualada hi participen alumnes de 5è de Primària de les escoles Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès i Col·legi Monalco.

Fa pocs dies, els equips directius de les cooperatives Món D’Art i 1000 Somnis dels Maristes, Eicoo i Eipe de les Escolàpies, Coopaiwai i Hipergrup de l’Acadèmia Igualada, GuaiEmi i Tot Mans de l’Emili Vallès i Art Pins i el Món dels Avets del Col·legi Monalco, van visitar les instal·lacions d’Ig-nova Tecnoespai. Durant la visita van reunir-se amb els seus responsables d’Empresa i d’Assessorament Empresarial, i van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l’elecció de l’equip directiu, el nom o el producte que elaboraran. També van presentar els estatuts i l’acta de constitució i van comentar diferents aspectes sobre l’elecció del producte, la viabilitat, la venda o l’estudi de mercat.

Ara, les cooperatives es troben en ple procés d’elecció i elaboració dels productes, la venda dels quals es durà a terme durant el mes de maig en un mercat al centre de la ciutat.

Aquest és el cinquè any de desenvolupament del projecte a la capital de l’Anoia. Aquest programa de la Diputació de Barcelona està coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada i compta amb el suport tècnic de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l’emprenedoria a l’escola i que té una notable trajectòria a nivell de l’Estat.

  • Compartir