Sou a: Inici / Noticies / Cinquena fase de millores al Molí Nou

Cinquena fase de millores al Molí Nou

Després de les adequacions estructurals, de subministraments i de l’entorn, enguany es reforça l’accessibilitat amb un nou ascensor
26-04-2017

L’Ajuntament d’Igualada inicia aquest mes d’abril la cinquena fase de les obres de millora a la piscina del Molí Nou, unes tasques que es van iniciar l’any 2013 i que s’executen anualment fora de la temporada de bany. Després d’una diagnosi duta a terme pels serveis tècnics de la Diputació de Barcelona, els darrers anys el consistori ha programat diferents actuacions per a la recuperació d’aquesta piscina emblemàtica, construïda l’any 1.934. La instal·lació presentava moltes mancances abans d’aquests treballs i, segons el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, “les millores d’aquest equipament estan fent que, any rere any, els igualadins continuïn recuperat l’estima per aquesta piscina històrica i hi vagin cada cop amb més assiduïtat”.

Els últims anys s’ha substituït bona part de la instal·lació elèctrica, s’han instal·lat nous elements exteriors de mobiliari i enjardinament, s’han renovat els lavabos i els vestidors, s’ha condicionat l’interior de l’edifici, s’han modificat els desnivells a l’entorn de l’aigua per evitar l’acumulació de pluja, s’han construït dues noves escales d’accés a la piscina des de l’edifici, s’ha refet completament la terrassa, i s’han impermeabilitzat les zones més sensibles de l’estructura per eliminar filtracions i goteres. El capítol de l’accessibilitat, però, era una de les prioritats que el govern municipal s’havia fixat com a fita en una construcció de fa gairebé un segle: una de les últimes actuacions executades va ser la construcció de rampes tant a l’accés principal des del carrer com en algun espai interior i ara, aquest 2017, es vol assolir pràcticament la plena accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor.

Les obres, que tindran un cost proper als 50.000 euros, tindran una durada màxima de dos mesos i hauran d’estar enllestides com a màxim a mitjans del mes juny, just abans de l’obertura de la piscina coincidint amb l’inici de la temporada de bany. Aquests treballs permetran adaptar una de les dues caixes d’escala existents i instal·lar-hi un elevador de baixa velocitat, que garantirà l’accés de les persones amb mobilitat reduïda des del vestíbul de la planta principal, a nivell de carrer, fins la planta -1, on hi ha els vestidors i la piscina.

Rehabilitació i ampliació de les pistes de frontennis · Al marge d’aquestes accions que es venen desenvolupant anualment, en el marc de Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, que l’Ajuntament impulsa dins la candidatura per esdevenir Ciutat Europea de l’Esport 2019, aquest any 2017 es duran a terme també les obres de rehabilitació i millora dels frontons del Molí Nou. Actualment, aquests treballs, que tenen un període d’execució prevista de cinc mesos i un pressupost d’uns 225.00 euros, es troben en procés de licitació.

Ara mateix hi ha dues pistes en aquesta zona de frontennis però cal adequar-les a la normativa federativa. Per això, s’adequarà una de les dues pistes i es demolirà la segona, la més petita, aixecant-la de nou segons els paràmetres exigits. El resultat serà que el Molí Nou i els clubs que en fan ús disposaran de dues pistes de frontennis de 30 metres i totalment reglamentàries.

 

  • Compartir